Idaho Napisano 23 Lipiec 2013 Napisano 23 Lipiec 2013 Witam Brushy w painterze jest od groma i ciut ciut. Co polecacie na początek, które z brushy odpowiadają takim np jak z MyPaint set 2. Chodzi mi o startowy pakiet, ogólny trochę do szkicu a trochę do podmalówek. Od czego zacząć. Których używacie ? Dzięki z góry za odpowiedź.
ICE Napisano 26 Lipiec 2013 Napisano 26 Lipiec 2013 (edytowane) Ja uzywam glownie soft vine charcoal, oil pastel, round oil pastel. Reszty nie ma co wymieniac, bo sluza mi raczej jako jakis randomowy efekt niz narzedzie do malowania. Nie wiem czy w kazdejw ersji tak jest, ale wiekszosc z tych pedzli miesza sie poprawnie tylko, jeslis a na tej samej warstwie, nawet z zaznacoznym pick underlaying color potrafia robic sie babole, i to prawie zawsze. Edytowane 26 Lipiec 2013 przez ICE
grass Napisano 26 Lipiec 2013 Napisano 26 Lipiec 2013 może to się przyda http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/275/#.UfKx-20rJ8E w pierwszej części Church tłumaczy co i jak z pędzlami oraz ustawia palete.
Rekomendowane odpowiedzi