Juzwa Napisano 29 Lipiec 2013 Share Napisano 29 Lipiec 2013 Witam, troche sie balagan u mnie w scenie zrobil. Niestety nie moge pracowac na Xrefie, wiec musze sobie mergowac wszystko naraz do jedej glownej sceny. Zawsze staram sie utrzymywac porzadek i co jakis czas sprzatac scene. Zazwyczaj uzywam outlinera i layerow, wtedy ladnei wszystko widac co i jak i gdzie. Po wyczyszczeniu calej sceny znalazlem 34 dziwne obiekty. Sa to np Particle View, MassFX engine itp... Tzn tak podejrzewam, bo uzywalem bardzi duzo, bo zaznaczyc moge w layerze, ale jako obiekty nie sa widoczne. (mam w defaultowym layerze 34 obiekty, ale po rozwinieciu layer jest pusty, nic sie nie wyswietla) Dzisiaj renderowalem klatke testowa i wyszlo mi.... 6h 30min na klatke, wczesniej bylo 10min. I tak sobie mysle ze to moze przez powielane jakies obiekty ktore na stale sa wklejone w maxa? Np 10 razy Particle View? Czy mozna jakos sprawdzic dokladnie co to sa za obiekty? I jak ladnie przeczyscic scene gdy juz nie potrzebuje tych obiektow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi