wertjacek Napisano 2 Sierpień 2013 Napisano 2 Sierpień 2013 Witam mam pytanie dotyczace elementów z opcją riggid body: obiekty w pewnym momencie opadają i krzyżują się a ja oczekiwalem że spadnę ale jedynie "oprą" się o siebie.Nie wiem jak to zrobić i gdzie.Kombinowałem w opcjach riggid body i albo coś przegapiam albo trzeba to zrobić w sposób którego nie rozszyfrowalem. Przy okazji pytanie dotyczace też riggid body.Nie widzę opcji ustawienia dowolnego startu i konca dynamiki.Jak okreslić poczatek i koniec? Pozdrawiam
wertjacek Napisano 3 Sierpień 2013 Autor Napisano 3 Sierpień 2013 CTRL+D Dynamic>>expert>>zmiana na pożądany efekt Collision Margin i Steps per Frame i już sie obiekty nie przecinają.
zimny Napisano 4 Sierpień 2013 Napisano 4 Sierpień 2013 Co do 2 :najprosciej zanimowac parametr Dynamic/enabled ew.Dynamic/dynamic on/off co do 1-nie wiem co miales ustawione,ale najdokladniejsze kolizje uzyskasz wlaczajac parametr shape/moving mesh w zakladce collision,inne szybciej licza,ale upraszczaja ksztalt obiektu
Rekomendowane odpowiedzi