bajtek Napisano 6 Sierpień 2013 Share Napisano 6 Sierpień 2013 Mam scenę w pociągu i przydałyby mi się takie jakby poświaty wpadające przez okna żeby jakoś lepiej to wyglądało, a nie tylko zwykłe światła w pociągu. Daylightem coś tam próbowałem ale coś tam lipa wychodziło a poza tym teraz, zaraz za oknem są plane'y z tłem które się przesuwa, więc światło dalej położone raczej odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 moze pokaz jakies konkrety, bo na "cos tam probowalem ale cos tam lipa wychodzi" to jedyne co mozna powiedziec to "sproboj cos tam innego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajtek Napisano 8 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2013 Tutaj jest scena którą oświetlają tylko zwykłe światła z wnętrza pociągu. Sprawdzałem jeszcze raz z daylightem, ale nie wprowadza on żadnych zmian. Nawet skasowałem wszystkie zwykłe światła i dodałem daylight ze sporą mocą, a wtedy render był czarny jakby daylight wgl nie działał. I jeszcze jedna sprawa... Tam za oknem na "tle" pojawiają się odbicia w kształcie okien. W ustawieniach świateł wszedłem w opcję Exclude i tam dodałem wagon i niby skasowały się te odbicia, ale wtedy gorzej wygląda wnętrze przy oknach. Da się jakoś zlikwidować te odbicia tylko na tle bez kolizji z wnętrzem? Render po opcji Exclude: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi