Napisano 6 Sierpień 201311 l Mam scenę w pociągu i przydałyby mi się takie jakby poświaty wpadające przez okna żeby jakoś lepiej to wyglądało, a nie tylko zwykłe światła w pociągu. Daylightem coś tam próbowałem ale coś tam lipa wychodziło a poza tym teraz, zaraz za oknem są plane'y z tłem które się przesuwa, więc światło dalej położone raczej odpada.
Napisano 7 Sierpień 201311 l moze pokaz jakies konkrety, bo na "cos tam probowalem ale cos tam lipa wychodzi" to jedyne co mozna powiedziec to "sproboj cos tam innego".
Napisano 8 Sierpień 201311 l Autor Tutaj jest scena którą oświetlają tylko zwykłe światła z wnętrza pociągu. Sprawdzałem jeszcze raz z daylightem, ale nie wprowadza on żadnych zmian. Nawet skasowałem wszystkie zwykłe światła i dodałem daylight ze sporą mocą, a wtedy render był czarny jakby daylight wgl nie działał. I jeszcze jedna sprawa... Tam za oknem na "tle" pojawiają się odbicia w kształcie okien. W ustawieniach świateł wszedłem w opcję Exclude i tam dodałem wagon i niby skasowały się te odbicia, ale wtedy gorzej wygląda wnętrze przy oknach. Da się jakoś zlikwidować te odbicia tylko na tle bez kolizji z wnętrzem? Render po opcji Exclude: