Zernat Napisano 16 Sierpień 2013 Share Napisano 16 Sierpień 2013 Witam, mam do was dwa pytanka odnośnie rozkładania UVW. 1. W Maxie nic nie jest oczywiste, mam dwa takie same obiekty, dodałem do modyfikator Unwrap UVW i rozłożyłem siatkę i ją zapisałem, później nałożyłem modyfikator na drugi obiekt, i dałem load UV's i chciałem załadować siatkę z tego poprzedniego obiektu którą zapisałem, no i oczywiście nie działa ^^ Czy może mógłby mnie ktoś naprowadzić na właściwy tor ? 2. Mam taką rozłożoną siatkę obiektu cylindrycznego, mam rozłożone osobno ścianki i osobno denka (cylinder nie jest zamknięty ale ma pozostałości po cap poly). Jak mogę złączyć ze ściankami te denka ? Myślałem, że Break w jednym miejscu denka i później Stich do ścianek zadziała, jednak denko nie wygięło się po linii prostej aby się złączyć ładnie ze ścianką tylko pozostało okręgiem i strasznie rozciągnęło siatkę, jak mogę to rozegrać ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 17 Sierpień 2013 Share Napisano 17 Sierpień 2013 Jeżeli drugi obiekt na który ładujesz ufałkę jest identyczny z tym z którego rzeczoną zdjąłeś to musi działać Gdybyś chciał do wielokąta ktorym jest denko przypiac siatkę bez zniekształcen to bedziesz mial proporcjonalnie rozlozone prostokaty wokol cos na ksztalt sloneczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 19 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2013 (edytowane) Rozumiem, dzięki. A mógłbyś mi powiedzieć jak mogę spowodować aby to denko "rozbiło" się na te promyki słoneczka wokół tego walca ? xd Pozdrawiam. @Edit: Już sobie poradziłem, narzędzia Break i Relax twoim przyjacielem ;) Edytowane 20 Sierpień 2013 przez Zernat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi