Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam do was dwa pytanka odnośnie rozkładania UVW.

1. W Maxie nic nie jest oczywiste, mam dwa takie same obiekty, dodałem do modyfikator Unwrap UVW i rozłożyłem siatkę i ją zapisałem, później nałożyłem modyfikator na drugi obiekt, i dałem load UV's i chciałem załadować siatkę z tego poprzedniego obiektu którą zapisałem, no i oczywiście nie działa ^^

Czy może mógłby mnie ktoś naprowadzić na właściwy tor ?

2. Mam taką rozłożoną siatkę obiektu cylindrycznego, mam rozłożone osobno ścianki i osobno denka (cylinder nie jest zamknięty ale ma pozostałości po cap poly). Jak mogę złączyć ze ściankami te denka ? Myślałem, że Break w jednym miejscu denka i później Stich do ścianek zadziała, jednak denko nie wygięło się po linii prostej aby się złączyć ładnie ze ścianką tylko pozostało okręgiem i strasznie rozciągnęło siatkę, jak mogę to rozegrać ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 856
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeżeli drugi obiekt na który ładujesz ufałkę jest identyczny z tym z którego rzeczoną zdjąłeś to musi działać

Gdybyś chciał do wielokąta ktorym jest denko przypiac siatkę bez zniekształcen to bedziesz mial proporcjonalnie rozlozone prostokaty wokol cos na ksztalt sloneczka

Napisano
  • Autor

Rozumiem, dzięki.

A mógłbyś mi powiedzieć jak mogę spowodować aby to denko "rozbiło" się na te promyki słoneczka wokół tego walca ? xd

Pozdrawiam.

@Edit: Już sobie poradziłem, narzędzia Break i Relax twoim przyjacielem ;)

Edytowane przez Zernat