Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pewien problem. Mianowicie spotkałem się z nagłym spadkiem wydajności w 3ds Maxie 2012. Pracowałem sobie nad scenką, bawiłem się w teksturowanie itp.

W pewnym momencie Maksiu się zcrashował, no nic zdarza się w końcu to Maksiu ;p Ale włączam go ponownie i ... wydajność coś nie ta, i to do tego stopnia, że nie da się pracować.

Zrestartowałem komputer, pobawiłem się trochę w konserwacje, wirusów nie ma, komputer przejechany też CCleanerem, z defragmentowałem dyski, przejrzałem msconfig itp. itd. na koniec ponownie uruchomiłem komputer.

I po tych zabiegach wydajność w Maksie się chyba jeszcze pogorszyła ... i to nie tylko na tej scenie ale na wcześniejszych również. W viewporcie nie utrzymuję stabilnych 30 klatek nawet na ukrytych wszystkich warstwach prócz jednego boxa 12 poly.

Wypróbowałem też wszystkie tryby Nitrous, DirectX, OpenGL wszędzie to samo.

Czy może ktoś z was ma pomysł co mogło się stać ? (mam zainstalowane wszystkie aktualizacje)

Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.

@Edit: Problem naprawił się w połowie po reinstallu maksa. Teraz scena chodzi dobrze przez 10 sekund a później Maks się crashuje :/

@Edit2: Problem z crashowaniem zniknął gry przełączyłem z DirectX'a na Nitrous'a ... wezmę jeszcze z ciekawości wieczorem przejadę moją kartę graficzną bechmarkiem pod DircetX'a i sprawdzę czy z nią wszystko w porządku.

@Edit3: Drogi pamiętniczku ... problem z crashowaniem zniknał pod warunkiem, że nie chcę nałożyć na jakiś obiekt modyfikatora Unwrap UVW ... walki ciąg dalszy.

@Edit4: Zainstalowałem wszystkie aktualizacje i dalej nic. Program się wyłącza gdy chcę załadować UVW na pewne obiekty. Postanowiłem obejść Maksa i po prostu skopiowałem jeden obiekt który wcześniej udało mi się zrobić.

No nic, na razie Maksa oszukałem, jednak jeśli ktoś znałby przyczynę to nie pogardzę jakąś wskazówką ;)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Zernat

• Wyświetleń 695
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi