Napisano 29 Sierpie艅 200420 l Jo艂 jo艂. Mia艂em athlona XP 2600+ na Bartonie. Teraz musia艂em go sprzeda膰, kupi艂em sobie jeszcze raz - okaza艂o si臋, 偶e jest na TB, czyli ma 256 kb cashe'u. Tamten mi si臋 kr臋ci艂 mniej wi臋cej do 2200 mhz (z 1917), szyna to by艂o oko艂o 192 mhz. Ten TB co mam osi膮ga 2500 mhz (szyna 200). Czy potraficie mi poiwedzie膰, kt贸ry - w stanie podkr臋cenia - b臋dzie szybszy, o ile mniej wi臋cej procent i w jakich zastosowaniach? (obliczenia matematyczne, grafika 3d - render i viewport odzielnie i, ofkoz, gry :D). Dzi臋ki i pozdrawiam.
Napisano 29 Sierpie艅 200420 l bartek i tb to jest w zasadzie dokladnie to samo. roznica jest dodatkowe 256kb cache'u u bartka, ktory jednak w zasadzie nic nie nie daje w jakichkolwiek zastosowaniach (roznica w granicach bledu...na pewno mniej niz 5%, moze cos w przedziale max. do 2-3% heh) ten twoj tb jak i poprzedni bartek maja szyne 333mhz wiec tu tez bez roznic. w zwiazku z tym szybszy jest ten, ktory wyciagnie wiecej megahertzow z OC. w zwiazku z tym szybszy bedzie tb. w jakich zastosowaniach? wszystkich ile? jakies kilkanascie % tak na oko, chociaz trudno stwierdzic na stowe... porob benchmarki na 2,2 i 2,5 ghz na tym cpu to zbaczysz. pzdr
Napisano 29 Sierpie艅 200420 l Autor Kamie艅 z serca, ju偶 chcia艂em kiosk im rozwali膰 za to, 偶e dali mi nie to co trza. W 3dmaxie te偶 nic nie b臋dzie? (Pytam dla pewno艣ci)
Napisano 29 Sierpie艅 200420 l spoko, maksiu na pewno nie skorzysta z dodatkowych 256 cache'u u bartka a na pewno skorzysta z dodatkowych mhz'ow u tb. czyli w sumie jeszcze lepiej na tym wyjdziesz:)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto