buka1985 Napisano 26 Sierpień 2013 Share Napisano 26 Sierpień 2013 Witam, Mam taki problem: mam do wykonania render kamienicy wstawionej w zdjęcie. Dlaczego jeśli skopiuje (instance) zdjęcie z bitmapy pod background i zaznacze pod alt+b use environment to później przy dopasowaniu kamery do obiektu tak żeby perspektywa się zgadzała (punkty zbiegu itp) renderuje mi inaczej (całe to zdjęcie do którego obiekt jest wcale nie dopasowany). Oczywiście mogę to zrobić dając przy alt+b use files itd. itd. ale to jest trochę irytujące. Po drugie czy znacie jakieś dobre porady, gdzie można zasięgnąć informacji do zrobienia takiej fotorealistycznej wizualizacji (szukając znajdywałem tylko jakieś tutoriale o wstawieniu samochodu w zdjęcie). Będę serdecznie wdzięczny za każdą pomoc:) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waza Napisano 26 Sierpień 2013 Share Napisano 26 Sierpień 2013 Jeśli dobrze pamiętam - jest na Evermotion tutorial na ten temat, ale musisz sam go poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi