xa19 Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Mam dylemat wyboru między kilkoma tabletami firmy Wacom: - Bamboo Pen A6 (220 zł) - Bamboo Pen and Touch A5 (750 zl) - Intuos5 M Pen (1100 zł) LUB Touch (1300 zł) To będzie mój pierwszy tablet. Na codzień nie zajmuje się rysunkiem, ale często wykonuję obróbkę cyfrową zdjęć z lustrzanki. Chciałbym również nauczyć się cyfrowego rysunku (artystyczne i prace wektorowe). Mam monitor 22'', 16:10, więc chyba lepiej wziąć tablet A5. Tu padłby wybór na Bamboo Pen and touch, ALE dopłacając nieco, miałbym urządzenie z wyższej półki, które będzie starczyć na lata. (I jeszcze jedno: jak wygląda kwestia ścierania się powierzchni na Bamboo i Intuos?) Co poradzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rice Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Bamboo Pen A6 (220 zł), od niego zaczynałem tez 22" cale monitor, dawno mi się spłacił. 2 lata go mam, myszki praktycznie nie używałem przez ten czas, powierzchnia jest niezłe zajechana ale wciąż gładka. Najbardziej widać na środku jakieś 3cm średnicy i na krawędzi gdzie przewijałem strony w przeglądarce. Za ta cenę bardzo dobry zakup. Teraz pewnie jakby mi się zepsuł to intuos s albo m (w końcu profesjonaliści bamboo nie używają hehe :D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chrupek3D Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 o wypraszam sobie, ja używam bamoo :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts