outside Napisano 27 Sierpień 2013 Share Napisano 27 Sierpień 2013 Witam, przeglądając ostatnio wizualizacje zauważyłem, że dużo realizmu daje "atmosfera" nie mam na myśli klimatu lecz ...hm... powietrze. Wiem że brzmi to dziwnie ale mam na myśli "mgiełkę" nad łóżkiem w środku wizki tak jak w załączonym przykładzie: http://www.cgarchitect.com/2013/08/holiday-house3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 27 Sierpień 2013 Share Napisano 27 Sierpień 2013 Pusc dobra nastrojowa muzyczke i juz masz atmosfere :) A tak na powanie to w postpro to zrobisz juz w ps czy ae. W takim przypadku podejrzewam ze starczy wypuscic kilka passow, a na jednym (np z poszczegolnych elementow) zrobic glowa. Nie ma sensu robic tego od razu na renderze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 27 Sierpień 2013 Share Napisano 27 Sierpień 2013 wypluj zdepth pass i uzyj go jako maski w post produckji zeby to co jest dalej od kamery nabieralo barwy atmosfery (swierzy i niebieski w gorach albo zolty smog w miescie ;) ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi