Napisano 2 Wrzesień 201311 l Witam, mam problem związany z renderem fluidów przy pomocy Batch Render. Gdy renderuję jedną klatkę to wszystko jest ok Jednak gdy renderuję przez Batch Render to prawie cały Fluid Container jest biały. Mam jeszcze jeden problem: gdy renderuję w Mental Ray plik z rozszerzeniem .jpeg to render jest ok, jednak u dołu ekranu wyskakuje ostrzeżenie: // Warning: (Mayatomr.Scene) : output data type "rgba" not directly supported by image format jpg, conversion performed by mental ray // Bardzo proszę o pomoc.
Napisano 2 Wrzesień 201311 l Autor To wiem, tylko nie mam włączone renderowanie kanału alpha, a jednak ostrzega. A tak btw to jak można wyłaczyć renderowanie kanału alpha w PNG? Edytowane 2 Wrzesień 201311 l przez fiszkas
Napisano 2 Wrzesień 201311 l Fluidy wymagają skeszoania na dysk, aby prawidłowo się renderowały. Fluid Cache>Create Cache. Pozdro
Napisano 26 Wrzesień 201311 l Autor W Maya Software i Mental Ray próbowałem, ale to samo wychodziło. Całe szczęście po utworzeniu sceny na nowo ten problem się nie pojawia :)