KrzysztofDominiak226 Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Zajmuję się programowaniem i szukam (jak narazie bez skutku) plugina do maksa umożliwiającego konwersje formatu 3ds na x. Jeśli znacie podajcie adres skąd mógłbym go ściągnąć
Hindus Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 a moze bysz powiedział co to za format :D niewiem czy to to ale moze :D. Temat nazywa sie "Exporting an .X File With 3ds Max 3 or 4 Using the DX SDK Exporter" ?? i jest to cos z directX'em - jesli tak to rzuć okiem na MY NAME IS LEŃ ps. google + "3ds to x format" - pierwszy temat :D
KrzysztofDominiak226 Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 ok nieuku, format .x umożliwia obsługę obiektów stwożonych w max'ie przez twoją kartę graficzną (fascynujące nie). Potem tacy ludzie jak ja wykożystują to w grach które piszą i zarabiają na takich nieukach jak ty.
rowr Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 hehe dobre Krzysztof (choc tez lubie grac a za nieuka sie nie uwazam ) dobra panowie konczcie dyskusje i niech zapanuje pokoj bo i tak zaraz mody zamkna ten temat i tak
greg_jg Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Wysłałem wiadomości na priv i widzę, że nie dało to żadnego efektu. Zacznijcie rozmowę "merytorycznie poprawną", bo wasze dalsze komentarze będą sprowadzać się do pyskówek i obrażania drugiego użytkownika forum.
KrzysztofDominiak226 Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 ok niepowiedziałem że grać to grzech (to było wyłącznie do niego). Sformułuję pytanie jeszcze raz: Jeśli ktoś ma DirectX SDK to może wie gdzie tam jest ten plugin do max'a. W tutorialach dołączonych przez Microsoft pisze o kąkretnym pliku, ale go tam nie ma! Szukałem wyszukiwarką systemową! Przepad! (Mam SDK z PCWorld'a)
greg_jg Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 wątek może zostać, bo dla Krzysztofa jest potrzebny (szuka rozwiązania problemu), ale musicie ograniczyć się z docinkami !!!!!!!!!1
KrzysztofDominiak226 Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 Sformułuję pytanie kolejny już raz: Jeśli ktoś ma DirectX SDK to może wie gdzie tam jest ten plugin do max'a. W tutorialach dołączonych przez Microsoft pisze o kąkretnym pliku, ale go tam nie ma! Szukałem wyszukiwarką systemową! Przepad! (Mam SDK z PCWorld'a)
Kris_R Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Ale jesteście śmieszni... hihi :) Krzysztof.. jeśli uczekujesz pomocy to lepiej zmień ton... bo w innym wypadku jeszcze po ryjku Ci się nipotrzebnie dostanie... I przestańcie się zachowywac jak dzieci... to było też do Ciebie hindusxxx... zostawcie emocje na boku i potraktujcie to jako ostatnie ostrzeżenie. pozdrawiam
rowr Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/directx9_c/directx/graphics/Tools/3dsmaxExporter.asp http://avocado.risp.pl/files/texts/od0dogk/html/0_2.html http://www.gamedev.net/reference/list.asp?categoryid=24
KrzysztofDominiak226 Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 dzięki rowr wiedziałem że na kimś tu można polegać, też przeglądam Microsofta
KrzysztofDominiak226 Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 Wow koleś ale błyszczysz też mam ten plik + pełną dokumentację. A do wszystkich, dzięki za pomoc mimo tych trudnych warunków ;)
Rekomendowane odpowiedzi