Napisano 17 Wrzesień 201311 l Jako dziecko sporo malowałem, rysowałem, itd. Po skończeniu szkoły podstawowej właściwie zaprzestałem pracy z ołówkiem, farbami, kredkami aż do niedawna. Mam 41 lat wiec trochę czasu minęło :) Na moim biurku pojawił się tablet więc postanowiłem go wypróbować i wyskrobać małe co nieco. Efektem tych działań jest moja pierwsza od lat praca. Jeżeli ktoś z was chciałby rzucić okiem i wskazać początkującemu co robi źle a co dobrze, byłbym wdzięczny. :) Edytowane 21 Wrzesień 201410 l przez Pikard
Napisano 9 Listopad 201311 l Autor Kolejna praca z tej serii. Tym razem postanowiłem przybliżyć widok nabrzeża. Uploaded with ImageShack.us
Napisano 9 Listopad 201311 l Ahh kurcze muszę robić więcej krajobrazów! Jeżeli chodzi o overall design to jest super. Przestrzeń nie jest płaska bo masz przynajmniej dwa plany. Podobają mi się szczegóły w wodzie i drobne detale jak pływające glony czy pęknięcia w kamieniach. To dużo daje! Pamiętaj, że im coś jest dalej tym bardziej traci kolor i powinno być bardziej szare, zrobiłeś to z latarnią, stateczkowi w na pierwszej pracy też przydałoby się trochę szarości.
Napisano 9 Listopad 201311 l Autor Dziękuję za ocenę :) Uczę się, oglądam wasze prace, teczki, czytam to, co podpowiadacie.
Napisano 10 Listopad 201311 l siemka :) focie i twardy pyndzel :)wiem wiem rada za 5 zł, ale lepszej nie mam :D
Napisano 21 Wrzesień 201410 l Autor Przyszedł czas na kolejną pracę, tym razem inny klimat. Ćwiczeń ciąg dalszy :) https://imageshack.com/i/iqE0TIcjj Edytowane 21 Wrzesień 201410 l przez Pikard
Napisano 22 Wrzesień 201410 l Pracki zamieszczaj bezpośrednio na forum jak te dwie pierwsze - ludzie nie lubią latać po imageshackach itp. Mam nadzieję że będziesz wytrwały bo będę do Ciebie często zaglądać. Ciekawe jak jest z rozwojem u osób w podobnym nam wieku (36 here) bo ja utknąłem i ani rusz =] Co do prac - olej na razie wyobraźnię, nie maluj z głowy. Znajdź jakieś ciekawe wg. Ciebie foty w necie i po prostu je przemaluj. Możesz też (o ile masz miejsce) namaziać jakąś martwą naturę z biurka albo coś co widzisz i dasz radę to przenieść na ekran monitora. Nie rozjaśniaj kolorem białym i nie ściemniaj czarnym i na razie jak napisał kamesanin używaj twardych pędzli. 3 pracka już lepsza niż poprzednie. pzdr i witamy na forum.
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Autor Dzięki za opinie :) Chyba rzeczywiście muszę coś maznąć twardym pędzlem. Jak ja tego nie lubię... :/ W sumie masz rację, ciekawe jak radzą sobie inni (starszej generacji) rozpoczynający swoją przygodę z wirtualnym pędzlem. P.s. Apropos wstawiania od razu na forum, no właśnie jak? używałem wszystkich linków z imageshocka i żaden nie wstawia mi tak jak kiedyś. Może trzeba to robić inaczej?