Pikard Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 (edytowane) Jako dziecko sporo malowałem, rysowałem, itd. Po skończeniu szkoły podstawowej właściwie zaprzestałem pracy z ołówkiem, farbami, kredkami aż do niedawna. Mam 41 lat wiec trochę czasu minęło :) Na moim biurku pojawił się tablet więc postanowiłem go wypróbować i wyskrobać małe co nieco. Efektem tych działań jest moja pierwsza od lat praca. Jeżeli ktoś z was chciałby rzucić okiem i wskazać początkującemu co robi źle a co dobrze, byłbym wdzięczny. :) Edytowane 21 Wrzesień 2014 przez Pikard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikard Napisano 9 Listopad 2013 Autor Share Napisano 9 Listopad 2013 Kolejna praca z tej serii. Tym razem postanowiłem przybliżyć widok nabrzeża. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PodwojneD Napisano 9 Listopad 2013 Share Napisano 9 Listopad 2013 Ahh kurcze muszę robić więcej krajobrazów! Jeżeli chodzi o overall design to jest super. Przestrzeń nie jest płaska bo masz przynajmniej dwa plany. Podobają mi się szczegóły w wodzie i drobne detale jak pływające glony czy pęknięcia w kamieniach. To dużo daje! Pamiętaj, że im coś jest dalej tym bardziej traci kolor i powinno być bardziej szare, zrobiłeś to z latarnią, stateczkowi w na pierwszej pracy też przydałoby się trochę szarości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikard Napisano 9 Listopad 2013 Autor Share Napisano 9 Listopad 2013 Dziękuję za ocenę :) Uczę się, oglądam wasze prace, teczki, czytam to, co podpowiadacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 10 Listopad 2013 Share Napisano 10 Listopad 2013 siemka :) focie i twardy pyndzel :)wiem wiem rada za 5 zł, ale lepszej nie mam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikard Napisano 21 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2014 (edytowane) Przyszedł czas na kolejną pracę, tym razem inny klimat. Ćwiczeń ciąg dalszy :) https://imageshack.com/i/iqE0TIcjj Edytowane 21 Wrzesień 2014 przez Pikard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Pracki zamieszczaj bezpośrednio na forum jak te dwie pierwsze - ludzie nie lubią latać po imageshackach itp. Mam nadzieję że będziesz wytrwały bo będę do Ciebie często zaglądać. Ciekawe jak jest z rozwojem u osób w podobnym nam wieku (36 here) bo ja utknąłem i ani rusz =] Co do prac - olej na razie wyobraźnię, nie maluj z głowy. Znajdź jakieś ciekawe wg. Ciebie foty w necie i po prostu je przemaluj. Możesz też (o ile masz miejsce) namaziać jakąś martwą naturę z biurka albo coś co widzisz i dasz radę to przenieść na ekran monitora. Nie rozjaśniaj kolorem białym i nie ściemniaj czarnym i na razie jak napisał kamesanin używaj twardych pędzli. 3 pracka już lepsza niż poprzednie. pzdr i witamy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikard Napisano 27 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Dzięki za opinie :) Chyba rzeczywiście muszę coś maznąć twardym pędzlem. Jak ja tego nie lubię... :/ W sumie masz rację, ciekawe jak radzą sobie inni (starszej generacji) rozpoczynający swoją przygodę z wirtualnym pędzlem. P.s. Apropos wstawiania od razu na forum, no właśnie jak? używałem wszystkich linków z imageshocka i żaden nie wstawia mi tak jak kiedyś. Może trzeba to robić inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi