Skocz do zawartości

Poser dodawanie nowej postaci

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zazwyczaj odnajduje odpowiedzi w sieci odnosnie nurtujacych mnie pytan, jednak raz ze nowy soft dwa ze juz glupiuje po calej nocy prob.

Otoz zainstalowalem:

Poser 2014

Victoria 4

Victoria 4 Morph++

i kupilem ta oto postac:

http://www.renderosity.com/mod/bcs/index.php?ViewProduct=100887

Teraz chcialbym ja zwyczajnie w swiecie otworzyc (po czym wyeksportowac do *.obj - ale to juz kolejny etap), jednak okazuje sie to dosyc problematyczne ... Po prostu nie mam pojecia jak sie za to zabrac :). Probowalem otwierac ta postac ale nic sie nie pojawia ... klikac, cuda niewidy, instalowac z pliku zip, wciaz nic ...

Czy moglby ktos mi doradzic jak sie za to prawidlowo zabrac? Bede bardzo wdzieczny ...

Pozdrawiam,

Artur

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Ja to robię tak. Po odpaleniu Posera usuwam defaultową figurę. Następnie wgrywam Victorię. A potem wgrywam morphy postaci i tekstury. Nie wiem gdzie sobie ją zainstalowałeś ale sprawdź czy przypadkiem te morphy nie są zainstalowane w Bibliotece w zakładce Pose.

PS. Ja siedzę w Poser 2012.

Edytowane przez michalz00
Napisano

a wiec problem ma swoja kontynuacje, wyglada na to ze mimo zainstalowania Victorii wybierac folder poser (wczesniej utworzylem pusty plik tekstowy zapisujac go jako "poser.exe" aby instalator wogole zaakceptowal i poszedl dalej - taka solucja byla w jednym z tutoriali w internecie).

Mimo tego po otworzeniu posera Victorii nie ma w bibliotece. Pocieszajace jest za to fakt, ze moja postac ktora zakupilem juz tam czeka. Wiec jedyna sprawa to uruchomic teraz te Victorie.

C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2014 - folder instalacyjny programu jak i sciezka ktora podalem przy instalacji Victorii.

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam,

Artur

Napisano (edytowane)

Tu nie wiem czy coś pomogę. Wiem tylko, że jak instalator wywala taki error:

AZMbXiJ.jpg

To się trzeba cofnąć i wybrać z listy DAZ Studio zamiast Poser [All Files]. A następnie podać mu destination directory:

C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2014

I zainstaluje.

EDIT:

Możesz też spróbować dodać Victorię ręcznie. Odpalasz Posera jako administrator. Wchodzisz do biblioteki i tam powinien być guzik Add Library (nie wiem jak jest w 2014 ale w 2012 jest na górze po prawej ;) ). Tam wyszukaj Runtime (zainstalowany w innym miejscu niż C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2014) w którym masz Victorię i go dodaj. Może to zadziała.

Edytowane przez michalz00

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności