max_1989 Napisano 18 Wrzesień 2013 Napisano 18 Wrzesień 2013 Witam, Zazwyczaj odnajduje odpowiedzi w sieci odnosnie nurtujacych mnie pytan, jednak raz ze nowy soft dwa ze juz glupiuje po calej nocy prob. Otoz zainstalowalem: Poser 2014 Victoria 4 Victoria 4 Morph++ i kupilem ta oto postac: http://www.renderosity.com/mod/bcs/index.php?ViewProduct=100887 Teraz chcialbym ja zwyczajnie w swiecie otworzyc (po czym wyeksportowac do *.obj - ale to juz kolejny etap), jednak okazuje sie to dosyc problematyczne ... Po prostu nie mam pojecia jak sie za to zabrac :). Probowalem otwierac ta postac ale nic sie nie pojawia ... klikac, cuda niewidy, instalowac z pliku zip, wciaz nic ... Czy moglby ktos mi doradzic jak sie za to prawidlowo zabrac? Bede bardzo wdzieczny ... Pozdrawiam, Artur
michalz00 Napisano 18 Wrzesień 2013 Napisano 18 Wrzesień 2013 (edytowane) Ja to robię tak. Po odpaleniu Posera usuwam defaultową figurę. Następnie wgrywam Victorię. A potem wgrywam morphy postaci i tekstury. Nie wiem gdzie sobie ją zainstalowałeś ale sprawdź czy przypadkiem te morphy nie są zainstalowane w Bibliotece w zakładce Pose. PS. Ja siedzę w Poser 2012. Edytowane 18 Wrzesień 2013 przez michalz00
max_1989 Napisano 18 Wrzesień 2013 Autor Napisano 18 Wrzesień 2013 dzieki Michal, zaraz po powrocie z pracy to sprawdze!
max_1989 Napisano 18 Wrzesień 2013 Autor Napisano 18 Wrzesień 2013 a wiec problem ma swoja kontynuacje, wyglada na to ze mimo zainstalowania Victorii wybierac folder poser (wczesniej utworzylem pusty plik tekstowy zapisujac go jako "poser.exe" aby instalator wogole zaakceptowal i poszedl dalej - taka solucja byla w jednym z tutoriali w internecie). Mimo tego po otworzeniu posera Victorii nie ma w bibliotece. Pocieszajace jest za to fakt, ze moja postac ktora zakupilem juz tam czeka. Wiec jedyna sprawa to uruchomic teraz te Victorie. C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2014 - folder instalacyjny programu jak i sciezka ktora podalem przy instalacji Victorii. Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam, Artur
michalz00 Napisano 18 Wrzesień 2013 Napisano 18 Wrzesień 2013 (edytowane) Tu nie wiem czy coś pomogę. Wiem tylko, że jak instalator wywala taki error: To się trzeba cofnąć i wybrać z listy DAZ Studio zamiast Poser [All Files]. A następnie podać mu destination directory: C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2014 I zainstaluje. EDIT: Możesz też spróbować dodać Victorię ręcznie. Odpalasz Posera jako administrator. Wchodzisz do biblioteki i tam powinien być guzik Add Library (nie wiem jak jest w 2014 ale w 2012 jest na górze po prawej ;) ). Tam wyszukaj Runtime (zainstalowany w innym miejscu niż C:\Program Files\Smith Micro\Poser Pro 2014) w którym masz Victorię i go dodaj. Może to zadziała. Edytowane 18 Wrzesień 2013 przez michalz00
Rekomendowane odpowiedzi