Napisano 19 Wrzesień 201311 l Witam Dlaczego między kluczami C4d nie potrafi utrzymać wartości: pokluczowalem animację i stwierdzilem że dwa klucze wymagaja poprawki.Kiedy ustawiłem klucz 1 i 2 zauwazyłem że między nimi cinema nie utrzymuje pozycji,prawdopodobnie sa to pozostałosci poprzednich ustawek.Wiem ze w 3ds max problemu nie ma najmniejszego i tu na C4D mnie to zastanawia.O co kaman?
Napisano 19 Wrzesień 201311 l Też nie bardzo wiem o co kaman ;) A próbowałeś zmieniać interpolation w F-Curve Mode? Na przykład ze Spline na Linear itp.
Napisano 19 Wrzesień 201311 l W każdym programie będziesz miał taki rozjazd - a Maxie tak samo. Daj jak pisze powyżej michalz00 linear i będzie git, ale wtedy nie będzie easingu. Albo popoprawiaj klucze na F-Curve'sach w Timeline i będzie najlepiej. Ale to na samym końcu.
Napisano 19 Wrzesień 201311 l Autor zwróc uwagę na drugi screen,chodzi o skalę i rotację obiektu.jesli na pierwszym screenie klucz nr 1 i klucz numer 2 maja taką samą skale i rotację to jak to mozliwe że między tymi kluczami skala i rotacja zmieniają się? w pierwotnej wersji określilem skalę i ustawilem klucz: 1-szy klucz na timeline 0,skala - 1,325 2-gi klucz na timeline 30,skala - 2,000 3-ci klucz na timeline 60,skala - 2,000 po czym postanowilem dokonac poprawki i zmienilem klucz 2-gi na skalę 1,325.Dla mnie oczywiste sie w tym momencie staje że od 1 do 2 klucza skala jest wartościę stalą,nie powinna sie zmieniac a jednak sie zmienia co na screenie 2-im widac i o to pytam,dlaczego tak sie dzieje? Ps. jaceks pisalismy w tym samym czasie i nie widzialem twego posta,chyba zalapalem o co wam chodzi ale podziekuje po testach na żywym organizmie
Napisano 19 Wrzesień 201311 l To wina 1 klucza. Gdybyś zrobił tylko 2 i 3 klucz byłoby wszystko ok. Program stara się jak może odtworzyć rzeczywisty ruch obiektu. Zrób albo Linear key albo baw się z F-Curve.