Weles Napisano 11 Marzec 2003 Napisano 11 Marzec 2003 http://www.nvworld.ru/docs/sfgl.html Jak wyczaiłem tą stronkę i poczytałem wyniki testów po przerobieniu to myslałem, że mi buty z nóg pospadają, a szczęka to na klawiaturze wylądowała. Jeśli jest tu ktoś kto ma jeszcze wyżej wymienionego radka to plz o kontakt. Może razem będzie łatwiej coś zdziałać, a ja zaczynam już od zaraz.
MeG Napisano 12 Marzec 2003 Napisano 12 Marzec 2003 hehe mam tez ta karte ale ze kocham grac .... :) zrobilam z mojego radeona 9500 radeona 9700 . / biosa hack / podobnie jest z fire gl ... a znsz ta stronke overclockers.ru tam jest pare ciekawych infos jak \"odswierzyc\" radeona .. poszukam moze znajde wiecej infos na ten temat hehe wreszcie ktos na tym forum co ma radeona i ati karte .....
rly Napisano 12 Marzec 2003 Napisano 12 Marzec 2003 Tutaj macie to po Polsku,jak widać przeróbka się opłaca. http://pclab.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1725
Weles Napisano 12 Marzec 2003 Autor Napisano 12 Marzec 2003 Witam Dzięki za help MeG apropo Biosu to znasz jakąś fajną stronkę z Biosami do radków - najlepiej także FireGL, no i jakimi kryteriami kierowałaś się przy wymianie czy tylko modelem chipu kart (w Twoim przypadku 9500) czy także firmą, a może jeszcze czymś innym. Narazie w sumie to nie mam zamiaru zmieniać na 9700 bo mam nadzieję, że coś wyjdzie z tym FireGL, ale słyszałem, że sama zmiana Biosu na 9700 może nieco zwiększyć wydajność (kilka %). www.overclockers.ru przeglądałem ale czegoś takiego jak na nvworld nieznalazłem. rly stronka którą podałeś zawiera opis trochę innej przeróbki tzn. po pierwsze sprzętowej (lutowanie), po drugie z only radka 9700, a do tego inną metodą - bez riva tunner. Pozdrawiam
MeG Napisano 12 Marzec 2003 Napisano 12 Marzec 2003 hamm oto dwie strony z ktorych ja korzystalam zeby mojego radeona \"przepoczwarzyc \" tunning riva tuner mam nadzieje ze pomoglam jak masz pyt to kieruj na moj mail albo na u2 czy jakos tam ... oh a jaki mas os ??? btw. ja mam radeona - saphire / porzednia graka tez byla z radeonem tyle ze 7500 .... /
rly Napisano 14 Marzec 2003 Napisano 14 Marzec 2003 zainstalowałem sobie Fire GL i nie porzebna mi była zmiana biosu tylko Riva Tuner ale to teraz działa.
Weles Napisano 14 Marzec 2003 Autor Napisano 14 Marzec 2003 Daj mi swojego mail-a albo najlepiej numer gg
DonKichot Napisano 21 Marzec 2003 Napisano 21 Marzec 2003 mam prośbę do posiadaczy radeonów czy może ktoś przeprowadzić ten test co jest w hardware na samej górze (przy zmianie widoku na WIREFRAME!) bo podobno są o połowe słąbsze od nvidii nawet po przerobieniu? moje wyniki: geforce4 ti 4400 przerobiony przez softquadro4 na Quadro4 780 XGL: Maxtreme - 2.91 DirectX 8.1 - 2.01 OpenGL - 1.98 z góry dzięki
rly Napisano 22 Marzec 2003 Napisano 22 Marzec 2003 Ja mam Radeona 9700 a to jakie osiagi prezentuje w poszczegolnych trybach wykorzystanie sprzetowe Directa 9 daje mu ogromna przewage(w trybie cieniowania osiagnal 9,687) MAXimum 2.087 DirectX 9.0 11.306 [Edited on 22-3-2003 by rly] [Edited on 22-3-2003 by rly]
Gość ahaw Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 moglby mi ktos podac link do strony gdzie jest opisana przerobka(najlepiej po polsku)???
Rekomendowane odpowiedzi