Skocz do zawartości

Jaki monitor wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Interesuje mnie monitor 19" w cenie do ok. 900zł. Co polecacie ?

LG StudioWorks 900 TCO`99

AOC 9K+ TCO `2003

Belinea 106075

miro P19F98 TCO `99

Philips 109 E50

Lub (co do tych jestem mniej przekonany):

Hyundai V995

Iiyama Vision Master Pro 1451 (LS902UT)

a może coś innego ??

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Iiyama lub LG, choziaż jest LG Flatron za okolo 1200 złoty, chyba F900B czy cos takiego, ja mam LG Flatron tyle że 17 i jest super, i łądnie się prezentuje w dodatku.

Jeszcze Belinea moge polecić, zwróc uwage na czest.odswiezania, jakosc obrazu generalnie odwzorowanie barw i dlugosc gwarancji, jesli te rzeczy sie u wszystkich tych co wymienilem pokryja to weź wtedy ten ktory ci sie z wyglądy najbardziej podoba.

Napisano

w zasadzie zaden z tych modeli co wyminiles nie nadaje sie do pracy dluzszej niz 30min... pracowalem w sklepie komputerowym przez pewien czas i bylo mi dane ogladac przerozne modele.. i powiem tak... nie kupisz za nic dobrej 19'' do 1000zl... no nie ma takiej mozliosci... jezeli zalezy ci na jakosci i na twoich oczach szykuj na monitor 19'' ze 2 kafle... i nie kupuj na pale.. zawsze obejrzyj przed kupnem... no i za te 2 tys to mowa o moniorze crt.. czyli z banka z tylu... bnatomiast dobra lcd 19'' to koszt okolo 3,5tys... i w tym przedziale to Sony jest bezkonkurencyjne... mozna patrzec w te ekrany jak w obrazek.

to tyle.. nie oszczdzaj na oczach...

Napisano

Hmmm... iiyama to na prawdę dobre monitory, ale zastanawiam się czy by Cię tutaj na Philipsa nie naciągnąć. Ten akurat model IIYAMy to raczej taki nie do grafiki, a poza tym przy rozdziałce 1280/cośtam ma tylko 90 Hz. Z Philipsa wyciśniesz więcej (100 Hz) i poza tym jest w ogóle (mnie się wydaje) lepszy. Ale powiem ci coś. Monitora nie kupuje się sugerując tylko danymi technicznymi. Musisz iść do sklepu i je ręcznie porównać.

O reszczcie monitorów (wymienionych przez ciebie) nic nie wiem, na ale StudioWorks'a to ja bym nie brał.

Ja mam osobiście '17 SAMSUNG SyncMaster 793df i kupiłem go za 599 zł. i jestem zajebiście z niego zadowolony. Świeci aż miło, kolorki fantastyczne, wyraźne, geometria też niezła. Popatrz jeszcze na SAMSUNGI, na prawdę warto.

Napisano

Grafiką to ja się nie zajmuję :). Potrzebny jest mi monitor do zastosowań typowo domowych (gry, filmy, internet, czasem jakiś Word itp.)

A czy nie sądzicie, że lepszym wyborem może się okazać jakaś dobra 17, mimo mniejszego ekranu ?