Napisano 31 Sierpień 200420 l Interesuje mnie monitor 19" w cenie do ok. 900zł. Co polecacie ? LG StudioWorks 900 TCO`99 AOC 9K+ TCO `2003 Belinea 106075 miro P19F98 TCO `99 Philips 109 E50 Lub (co do tych jestem mniej przekonany): Hyundai V995 Iiyama Vision Master Pro 1451 (LS902UT) a może coś innego ??
Napisano 31 Sierpień 200420 l Iiyama lub LG, choziaż jest LG Flatron za okolo 1200 złoty, chyba F900B czy cos takiego, ja mam LG Flatron tyle że 17 i jest super, i łądnie się prezentuje w dodatku. Jeszcze Belinea moge polecić, zwróc uwage na czest.odswiezania, jakosc obrazu generalnie odwzorowanie barw i dlugosc gwarancji, jesli te rzeczy sie u wszystkich tych co wymienilem pokryja to weź wtedy ten ktory ci sie z wyglądy najbardziej podoba.
Napisano 31 Sierpień 200420 l w zasadzie zaden z tych modeli co wyminiles nie nadaje sie do pracy dluzszej niz 30min... pracowalem w sklepie komputerowym przez pewien czas i bylo mi dane ogladac przerozne modele.. i powiem tak... nie kupisz za nic dobrej 19'' do 1000zl... no nie ma takiej mozliosci... jezeli zalezy ci na jakosci i na twoich oczach szykuj na monitor 19'' ze 2 kafle... i nie kupuj na pale.. zawsze obejrzyj przed kupnem... no i za te 2 tys to mowa o moniorze crt.. czyli z banka z tylu... bnatomiast dobra lcd 19'' to koszt okolo 3,5tys... i w tym przedziale to Sony jest bezkonkurencyjne... mozna patrzec w te ekrany jak w obrazek. to tyle.. nie oszczdzaj na oczach...
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Hmmm... iiyama to na prawdę dobre monitory, ale zastanawiam się czy by Cię tutaj na Philipsa nie naciągnąć. Ten akurat model IIYAMy to raczej taki nie do grafiki, a poza tym przy rozdziałce 1280/cośtam ma tylko 90 Hz. Z Philipsa wyciśniesz więcej (100 Hz) i poza tym jest w ogóle (mnie się wydaje) lepszy. Ale powiem ci coś. Monitora nie kupuje się sugerując tylko danymi technicznymi. Musisz iść do sklepu i je ręcznie porównać. O reszczcie monitorów (wymienionych przez ciebie) nic nie wiem, na ale StudioWorks'a to ja bym nie brał. Ja mam osobiście '17 SAMSUNG SyncMaster 793df i kupiłem go za 599 zł. i jestem zajebiście z niego zadowolony. Świeci aż miło, kolorki fantastyczne, wyraźne, geometria też niezła. Popatrz jeszcze na SAMSUNGI, na prawdę warto.
Napisano 3 Wrzesień 200420 l Grafiką to ja się nie zajmuję :). Potrzebny jest mi monitor do zastosowań typowo domowych (gry, filmy, internet, czasem jakiś Word itp.) A czy nie sądzicie, że lepszym wyborem może się okazać jakaś dobra 17, mimo mniejszego ekranu ?