berez123 Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Witam Prosze o ocene konfiguracji, ktora zamierzam zakupic. Pracuje w 3D studio Max, Vray oraz Photoshopie, glownie przy wizualizacjach. Zalezy mi na stabilnym sprzecie, ktory bedzie nie przysparzal bolu glowy : ) POza tym nasunelo mi sie pare pytan na mysl z ktorymi nie umiem sobie poradzic: 1. Co powinno znajdowac sie na dysku SSD? Wiadomo ze system i software, ale czy max powinienen zapisywac tam tez backup a photoshop tworzyc swoj plik stronnicowy? Pytam bo nie wiem jak duzy powinienem wybrac 2. Zastanawiam tez sie na importem paru komponentow z Polski, bo w Brazylii jest strasznie drogo. Jacy producenci oferuja gwarancje worlwide?' Ponizej konfiguracja Wind 7 Proffesional [TABLE=width: 268] [TR] [TD=class: xl63, width: 268]Asus P9x79 [TABLE=width: 268] [TR] [TD=width: 268]i7-4770K 3.5 Ghz BOX + Noctua NH-D14[TABLE=width: 268] [TR] [TD=width: 268]Kingston DDR 3 4x8GB (z radiatorami) [TABLE=width: 268] [TR] [TD=width: 268]ATI RADEON HD7850 2GB [TABLE=width: 268] [TR] [TD=width: 268]OCZ Vertex 4 128 GB HDD Barracuda 7200 500 GB [TABLE=width: 268] [TR] [TD=width: 268]Monitor Dell U2713HM IPS 27" [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berez123 Napisano 14 Październik 2013 Autor Share Napisano 14 Październik 2013 W miedzy czasie zmienilem nieco parametry calego zestawy i teraz wyglada to tak Procesor i7 4470 + Cooler Akaska Venom Voodoo Plyta glowna Gigabyte Z87X-UD3H RAM Corsair 8gb 1333 MHZ x 2 (w przyszlosci x4) Karta Graficzna GeForce GTX560 TI 1 GB SSD Corsair 120 GB Neutron Zaislacz Corsair 500 W (wystarczy????) Monitor Dell U2713HM Czy moze to ktos podsumowac czy to ma sens?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosz Napisano 14 Październik 2013 Share Napisano 14 Październik 2013 Moim zdaniem będzie to działać do renderu całkiem dobrze, ale jakbyś coś o OC myślał to zasiłkę wzmocnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berez123 Napisano 14 Październik 2013 Autor Share Napisano 14 Październik 2013 Raczej nie myslalem o podkrecaniu. Czy w takim wypadku zaislacz 500W wystarczy? Sprawdzalem na http://www.bequite.com i niby powinno byc ok, ale moze warto pare zeta dolozyc do 600 W... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 14 Październik 2013 Share Napisano 14 Październik 2013 (edytowane) Be Quiet! Pure Power BQT L8-CM-630W, 80 plus BRONZE jakoś nie jestem, przekonany do tego chłodzenia http://www.legitreviews.com/images/reviews/1889/akasa_venom_voodoo_025.jpg zerknij czy aby na pewno nie będzie zasłaniał slotów pamięci na płycie Edytowane 14 Październik 2013 przez skalpel3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berez123 Napisano 14 Październik 2013 Autor Share Napisano 14 Październik 2013 hmmm, to moze taki "Cooler Cpu Akaska Nero3" Sklep gdzie kupuje nie ma za duzego wyboru pomijajac ze wszystko jest 40% drozsze niz Polsce hrhr.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 14 Październik 2013 Share Napisano 14 Październik 2013 (edytowane) Właśnie rozmawiałem z serwisem gdzie się stołuje ze sprzętem powiedzieli mi że jeśli chcesz uzyskać info na temat gwarancji worldwide to najlepiej się skomunikować z producentem na ich infoliniach ale niestety ostatnio co niektórzy potentaci jak asus się wycofują nawet z tej opcji w biznesowych laptopach. Dowiedz się jacy producenci udzielaj gwarancji "Next Business Day" Co do chłodzenia to powinno sobie dać rade i nic nie zasłaniać najwyżej będzie jeden wiatrak Edytowane 14 Październik 2013 przez skalpel3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi