Gość bati303 Napisano 14 Październik 2013 Napisano 14 Październik 2013 Witam Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwikłąć zagadkę, czemu obiekt po prawej (który sam stworzyłem - line + modyfikator lathe) renderuje się inaczej niż ten po lewej? Materiał jest ten sam. Tutorial sciągnięty ze strony www.vray.us. Z góry dzieki z pomoc. [ATTACH=CONFIG]91881[/ATTACH]
pecet Napisano 14 Październik 2013 Napisano 14 Październik 2013 Wrzuć scenę. Ciężko powiedzieć patrząc tylko na render.
Gość bati303 Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 Oto scenka - - - Połączono posty - - - PIerwszy raz ma forum... 02.zip
pecet Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 Zagadka rozwiązana, obiekt po prawej ma odwrócone normale. Wystarczy dać na niego modyfikator "normal" i zaznaczyć 'flip'. Najlepiej jak wszystkie obiekty mają zaznaczony backface culling, wtedy nie ma takich problemów bo od razu widać że obiekt ma normale skierowane w złą stronę.
Gość bati303 Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam
Gość Noemi Napisano 21 Październik 2013 Napisano 21 Październik 2013 https://docs.google.com/file/d/0B7uu...it?usp=sharing Witam, Mam kłopot ze szkłem ( ramka wokół włączników światła ) Styka się z materiałem pod spodem i jakby traci swoje właściwości zachodząc szarym kolorem. Jak uzyskać by ten materiał wyglądał jak przezroczyste szkło?
Rekomendowane odpowiedzi