f3112 Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 Witam, chciałem pokazać mój pierwszy render samochodu. Od strony technicznej: - samochód modelowany w maxie na podstawie tutoriala, więc nie do końca mój, jednak chciałem go skończyć i wyrenderować a przy tym się czegoś nowego nauczyć, - renderowane max+vray+składane i post w ps, - główne założenia studia miałem takie, by na samochodzie umieścić ostre i wyraziste refleksy, testując rozmieszczenia świateł, ponieważ w planach mam umieszczenie modelu w scenie i świecenie HDR, - auto nie ma wymodelowanego interio, więc celowo szyby są nie przeźroczyste. Ciekaw jestem waszych uwag i komentarzy. Pozdrawiam
skalpel3d Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 jak na pierwszy model to się to prezentuje elegancko , mimo żę mam uczucie ze chyba przód jest troszkę za krótki. Z uwag dotyczących samej sceny dosyć nudne ujecie nie widać drapieżności tego auta, skręć przednie koła, obróć troszkę kamerę przy samochodach nie musi to być wyprostowane ujecie . Tu masz png do goodyear bo na twoim nie widać detali opisów :) http://img856.imageshack.us/img856/9428/zwlh.png
f3112 Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 Dzięki, za wskazówki, przy następnych renderach będę zwracał na to uwagę. Dzięki również za linka. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi