Arthur321 Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 (edytowane) Witam, chciałbym zaprezentować taką oto pracę mojego autorstwa. Oczywiście proszę o wskazówki co jest nie tak i ewentualnie co poprawić. [ATTACH=CONFIG]91948[/ATTACH] Pozdrawiam. Edytowane 22 Październik 2013 przez Arthur321
Szosz Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 Szklanka spoko wyszła, natomiast sam płyn nie jestem przekonany, ale moim zdaniem powinien wyglądać inaczej. Przejście z żółtego w ciemny pomarańczowy nie jest raczej możliwe, zbyt duża zmiana koloru. Płyn wygląda na gęsty, więc kolor powinien zmieniać się może o ton lub pół tonu, i nieco bliżej krawędzi, chyba, że masz w studio ustawioną mocną lampę na szklankę, ale patrząc po odbiciach na szkle to raczej nie. Nad tym bym pracował
Arthur321 Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 No tak. Trochę tutaj myślę, że warto się pobawić, żeby to lepiej wyglądało. Wydaje mi się jeszcze że słomka trochę za mała jest. Dzięki za radę, jak poprawię to wrzucę.
QbisieQ Napisano 26 Październik 2013 Napisano 26 Październik 2013 Ogólnie szklanka spoko, ale słomka dziwnie znika w płynie. Zero przezroczystości. Myślę, że wyglądałoby to lepiej jakby jednak płyn był nieco przeźroczysty i byłoby widać jak światło załamuje się w cieczy :)
Samot-nick Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 słomka chyba ciutke za mała i fajnie by wyglądała jakby miała takie zagięcie z harmonijki pod koniec. i lekko przeźroczysty płyn i będzie super-git
rice Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 fajny efekt byłby jakbyś uchwycił moment wlewania ciemniejszego soku powiedzmy malinowego. Taka zawiesina by wyglądała super, ale to trudne. tutaj fajne przykłady znalazłem, być może już widziałeś i drugi
Rekomendowane odpowiedzi