Napisano 12 Marzec 200322 l Mam pewien problem z tym rendererem ,poniewaz nie wiem jak dostosowac parametry aby wszystko ladnie wygladalo ,razi mnie np. ziarnistosc obrazu ,czy jest mozliwy antialiasing? bo sa tylko tam opcje ktore bardzo rozmywaja obraz a mi nie oto chodzi ,jeszce jedno jak mi renderuje prace to np. dwie tekstury mam raytracing ta jedna renderuje z odbiciami a druga nie -dlaczego? prosze o pomoc ,lub ewentualnie krotki opis funkcji thx
Napisano 14 Marzec 200322 l Witam ja również mam ten sam problem z Brazilem 1.0.3 Przede wszystkim dotyczy to braku antialiasingu co w efekcie powoduje iż obraz wyglada kiepsko. W ktorym miejscu można włączyć funkcję AA? I czy w max 5.0 moża ustawić Brazila jako defoultowy renderer, czy za każdym razem trzeba wybierać go w meny Render (Current Renderer). pozdrawiam maff
Napisano 14 Marzec 200322 l [ juz nie aktualne - prosze usunac moja odpowiedz ] pozdr [Edited on 14-3-2003 by MareG] [Edited on 14-3-2003 by MareG]
Napisano 14 Marzec 200322 l 1. w Brazilu jest możliwy AA i kryje się w odpowiednim ustawieniu samplowania 2. krótki opis funkcj jest w instrukcji lub na stronie M@ATI\'ego