Napisano 1 Grudzień 201311 l Witam, Posiadam sprzęt o następującej specyfiklacji: i7 920 @3.7 Ghz 12 Gb ram corsair dominator + g-skill trident 2000 8-8-8-20 ge-force 760 gtx 4Gb Ram dysk ssd samsung 840 Basic Używam 3ds maxa 2013. Zastanawiam się na ustawieniami 3ds max w zakładce graphic mode - czy nitrous to najlepsze rozwiązanie? Używam głównie V-raya. Czy ten silnik do renderowania też można jakoś dopasować lepiej do specyfikacji sprzętu? Co jeszcze powinienem zmienić w ustawieniach software/hardware? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Napisano 1 Grudzień 201311 l y zmień i zoabcz czy ci działa szybciej ludzie umiecie wyciągąć wnioski czy nie no błagam.
Napisano 3 Grudzień 201311 l y zmień i zoabcz czy ci działa szybciej ludzie umiecie wyciągąć wnioski czy nie no błagam. Moje pytanie było nieco szersze, ale teraz je doprecyzuje. Otóż zrobiłem zgodnie z sugestią poste renderingi i wyszło, że najlepszą opcją jest nitrous ( choć różnice były minimalne). Natomiast zauważyłem monitorując obciążenie systemu, że ram wykorzystywany był w zaledwie ok. 1 giga, procesor 25% - czy można przyspieszyć render obciążając więcej ram i cpu oraz jak można sprawdzić obciążenie GPU? Chodzi mi bardziej o podpowiedzi, co mogę zmienić w ustawieniach by w.w. komputer pracował jak najbardziej efektywnie?