kingwins Napisano 7 Grudzień 2013 Napisano 7 Grudzień 2013 Witam, Mam nowego kompa i5+16gb+radeon6670 1gb, zainstalowalem niedawno maxa i dzieje się coś dziwnego... VFB strasznie laguje, tzn w czasie renderingu moge płynnie przesuwac VFB, po wyrenderowaniu jest tak że przesuniecie okna jest opóźnione o jakieś 2-3 sekundy, narysowanie regionu tez tak działa (pojawia się po 2 sekundach od akcji myszką). To się dzieje nie tylko zaraz po renderze ale np. przy przejściu z innego okna do 3dmaxa gdy jest otwart VFB. Wie ktoś czego to może być wina? Pozdrawiam
skalpel3d Napisano 8 Grudzień 2013 Napisano 8 Grudzień 2013 który max jaki renderer? masz założone upgrady do maxa? nowe sterowniki do karty graficznej?
kingwins Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Napisano 8 Grudzień 2013 max 2012 +vray 2.401, problem rozwiązany, wyłączyłem "Improve Quality Progressively" checkbox (Display Performance Panel for Nitrous viewports). i już nie laguje, za to wszystko w viewporcie wyświetla się bez AA
skalpel3d Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 było trzeba zejść z parametrem procedural maps display resulution
kingwins Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Przykro mi Skalpel, to co piszesz nie pomaga (przynajmniej u mnie), tylko wyłączenie całkiem "Improve Quality Progressively"
Rekomendowane odpowiedzi