Byczek82 Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Hej :) Nie mam zielonego pojęcia jak zlikwidować ten bug że tak powiem kombinowałem szukałem po necie i nic już moja cierpliwość się kończy powoli więc jak wy mi nie pomożecie to odłożę go i tak już kilka razy powracam do tego modelu bo mnie w oczy kuje nie które rzeczy:P. Jak widzę wasze projekty to jestem pełen podziwu wygładzeniu mam to :( Pozdrawiam i mam nadzieję, że coś napiszecie żebym mógł sobie z tym poradzić
Slim_ Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Masz zbyt rzadką siatkę. Powinieneś najpierw zrobić bazę, zagęścić ją i dopiero po tym wycinać światła, drzwi i inne detale. Na takiej siatce jaką masz teraz ciężko będzie to miejsce wykonać bez bugów.
Byczek82 Napisano 22 Grudzień 2013 Autor Napisano 22 Grudzień 2013 (edytowane) Dobrze. Jak patrzę na np. tutoriale lub widzę siatkę to tak gęsto nie jest, a masz może jakiś tutorial na temat auta jak zagęścić siatkę?? Pozdrawiam:) czyli siatka jest zbyt rzadka?? Edytowane 22 Grudzień 2013 przez Byczek82
Slim_ Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 raczej nie znajdziesz tutoriala w której jest pokazana całość modelowania samochodu metodą w której robi się baze i zageszcza siate pod detale. Polecam Ci pooglądać wątki osób które modelują w ten sposób. Można się wiele nauczyć. Tu masz tut modelowania Audi A4. Niestety nie kompletny, ale pokazuje najtrudniejszą część :) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=76184 Polecam też pooglądać wątki Bergera ;)
Rekomendowane odpowiedzi