Shrike Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Witam, Po pobraniu z internetu 3ds Maxa, otrzymuje się plik, który po otworzeniu "wyodrębnia" się w wybranej lokalizacji. Następnie z tych wypakowanych plików uruchamia się setup do instalacji. Czy po zakończeniu procesu można bezpiecznie wszystkie te wypakowane pliki usunąć? Miałem zainstalowanego Maxa w jednym folderze, te wypakowane pliki w drugim. Kiedy usunąłem ten drugi, przy uruchamianiu pojawił mi się błąd "object reference not set to an instance of an object" odnośnie pluginów (program mimo wszystko działał). Wydaje mi się, że te pliki nie powinny być powiązane. Jak instalujecie? Wypakowujecie i instalujecie w tym samym folderze, czy w różnych?
skalpel3d Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 zasadniczo rozpakuj do innego folderu niż będziesz instalował potem po instalacji wywal na co ci zajęte zbędnie miejsce na dysku
Shrike Napisano 22 Grudzień 2013 Autor Napisano 22 Grudzień 2013 Ok, to nie to, trzeba było usunąć foldery 3ds maxa w Local i Roaming w AppData. Reinstall programu tego nie robił i error pozostał. Jakby ktoś miał ten sam problem to rozwiązanie znalazłem tutaj: http://forums.autodesk.com/t5/3ds-Max-3ds-Max-Design-General/Error-while-registering-plugins-on-render-node/td-p/4246906/page/2 W sumie nie wiem jak ten error powstał, ale grunt, że go nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi