Jakub Wydro Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 Hej. Otrzymałem plik DWG, w którym powinny być wszelkie informacje takie jak wymiary pomieszczenia itd. Po wczytaniu tego pliku do traila AutoCad 2014 nie mogę nigdzie znaleźć opcji aby takie wymiary mi wyświetlało. Pasuje mi sprawdzić ile metrów kwadratowych ma cały projekt. Wysyłam fragment projektu:
maciekG Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 komenda LA włączy ci menedżer warst w którym możesz sprawdzić czy warstwa z wymiarami nie została wyłączona (wyłączone są te ze zgaszonymi żarówkami : )) do mierzenia powierzchni służy komenda AA, musisz potem wskazać tylko wierzchołki jeden po drugim wieloboku i po ostatnim oczywiście zatwierdzić enterem, wynik pokaże się w konsoli jeśli będziesz sam chciał nanieść wymiary na rysunek to pomocne ci będą takie komendy jak DLI, DCO ew. DIMSTYLE pzdr.
Jakub Wydro Napisano 5 Styczeń 2014 Autor Napisano 5 Styczeń 2014 Ok dzięki wielkie :) wieczorkiem to ogarnę na spokojnie i dam znać czy mi się udało.
Rekomendowane odpowiedzi