Jacek12 Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 Mam problem z tym materiałem czy włącę zwykły materiał czy vray mt wrapper wywala mi maxa posiadam maxa 6 pomocy bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Jacek
martez Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 matte/shadow nie działa pod vray, może to powoduje wywalenie. Matte/shadow ustawiasz w ustawieniach obiektu vraya.
Jacek12 Napisano 7 Wrzesień 2004 Autor Napisano 7 Wrzesień 2004 tez niediziała ale wiem już co powoduje to włąćzona opcja global pchoton map może ktoś wie dlaczego tak się dzieje Pozdrawiam Jacek
illy Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 matte/shadow nie działa pod vray, może to powoduje wywalenie. Matte/shadow ustawiasz w ustawieniach obiektu vraya. nie rozumiem dokladnie, ale jak ja nadam materialowi matte/shadow to normalnie renderujego i nie ustawiam nic w obiekcie, poprostu nadaje material i dziala z vray
sikham Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Martez mylisz sie om działa w vrayu i to bardzo dobrze można go z powodzeniem zastąpić vrayowymi ustawieniami ale matte jest szybciej zrobić ;) Skilo vray/system/obiects settings chyba tu nigdy niezaglądałeś prawda ? ;)
martez Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 hmm, cóż mogę powiedzieć...u mnie maxowy matte/shadow sie nie renderuje :), może jakaś inna kompilacja vray'a
Rekomendowane odpowiedzi