Napisano 14 Styczeń 201411 l Witam, w obecnej chwili posiadam tablet wacoma bamboo pen&touch FUN (CTH-461) w wersji S. Pierwszy tablet więc bez wodotrysków. Zastanawiam się nad zmianą na coś bardziej przydatnego. Tabletu używam w 90% w Zbrushu, czasem coś podmaluje w photoshopie. Fundusze jakie posiadam to powiedzmy około 1200 zł. Kwestia tego czy w przypadku moich preferencji jest potrzeba wydawania całej kwoty ? Jako, że w temacie kompletnie nie siedzę to proszę o radę. Z góry dzięki :)
Napisano 14 Styczeń 201411 l Autor Zazwyczaj wykonuje dość krótkie ruchy, jak pisałem głownie rzeźbie więc jako tako nie ma gdzie pociągnąć piórem w większej skali :) Z drugiej strony pracując na S brakuje nie raz miejsca co też irytuje (może stąd te krótkie ruchy weszły w nawyk). Poleciłeś intuosa 4 a widzę, że dostępne są 5-ki ( jakieś PTK-650 ). Z kolei na stronie wacoma są 4-ki oraz PRO. Nie za bardzo orientuję się, które technicznie najlepiej wypadają :D Albo mi się wydaje albo wacom coś namieszał z tymi liniami bamboo/intuos? Btw podałem kwote około 1200 - można nagiąc ją troche jeśli ktoś poda sensowne argumenty :)
Napisano 20 Styczeń 201411 l Autor Zdecydowałem się na Wacoma Intuos Pro M (PTH-651). Jeśli ktoś chciałby się coś o nim dowiedzieć to może pisać :) Temat do zamknięcia