Napisano 19 Styczeń 201411 l Witam, zaczelem sie bawic troche w renderowanie malych obiektow z interncja wyrenderowania realistycznego obrazka - taki jest cel tego wipa - sluchajac waszych porad doprowadzic roboczy obrazek do maxymalnej realistycznosci i piekna :D Modeliki w 50% moje ale bede zastapione moimi - teraz to placeholdery. Model koparki lego moj na bazie referencji innego modelu 3D lego. tutaj ostatni render z maxwella ale z jakims bugiem ( czewrowne pixele )
Napisano 22 Styczeń 201411 l Jeśli to ma być podłoga, to deseczki mają szerokość tylko 4 -5 cm. Jakieś wąskie się wydają. Puszka po chispach ma odwrotnie texturę.
Napisano 22 Styczeń 201411 l Bardzo fajnie to wygląda. Mówisz o mega realizmie, więc pierwsze co rzuciło mi się w oczy to brak napisu "LEGO" na klockach, masz zamiar go wymodelowac? :)
Napisano 22 Styczeń 201411 l Autor Hej! Na modelu oryginalnym nie bylo wiec nie zrobilem - ale sie dorobi - dzieki za refke! +
Napisano 22 Styczeń 201411 l Zawsze wydawało mi się, że ten napis widnieje na wszystkich klockach LEGO :) Tak sobie patrzyłem z ciekawości i wpadły mi dwie fajne refki.