Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

esh... mam taki dosc dziwny problem z mapami HDRI w maxie 4...

otoz mapy *hdr (swiezo sciagniete ze stronki) sa w podgladzie max\'a strasznie ciemne i nie da sie ich w zaden sposob rozjasnic... w zwiazku z tym podczas renderowania jest CZARNO!! znowuz podglad tychze map w HDRShop jest normalny, jasny... z tym, ze to nie stalo sie od razu... na poczatku, ja pierwszy raz zaladowalem mape bodajze kitchen.hdr, wygladala w maxie normalnie... a potem ni z gruszki ni z pietruszki inne mapy (kitchen ROWNIEZ) zaczely sie ladowac CIEMNE... tzn. bylo lekko widac przeswity jakichs kolorow, jak sie mocno podciagnelo parametry, ale to byly tylko szczatkowe kolory... :mad:

co robic? czy ktos spotkal sie moze z takim problemem?? bylbym BAAARDZO wdzieczny za pomoc...

pozdrowienia

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pobaw się opcjami w zakładce output, a będzie dobrze... :-))) Z tego, co pamiętam podkręć nieco pierwszą zmienną tam się znajdującą (niestety nie pamiętam nazwy - ach te dziury w pamięci ;-)

Napisano

mi tam wszystko działało :o ale pamiętam że czasami musaiłem dać reload bitmapy może to coś pomoże...

Napisano
  • Autor

hmmm... przerzucilem sie na maxa 5 i jak reka odjal... :D

teraz tylko kwestia zmiany sprzetu :P bo mi czysty max strasznie \'szarpie\'... :mad: