Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Forum przeglądam od dawna, ale dopiero teraz piszę swój pierwszy post. Jestem świadom swoich braków, dlatego proszę o konstruktywną krytykę. Całość zrobiona w 3ds maxie, vrayu i Photoshopie.

pozdrawiam

LekTXJC.jpg

9GrUOBW.jpg

NnHyc3s.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witamy :)

Na początek to co mi się podoba:

- ładnie wyszło ci ciepłe światło w scenie

- dobrze kadrujesz

popracuj nad:

- materiałem szyb w oknach a szczególnie zwróć uwagę na sekcje odbić wyszły ci matowe szare

- materiały ścian dodaj do nich albo bump albo mapy normal aby uzyskać porowatość ścian, pokusiłbym się o dodanie dirta

- trawa nie wiem czym ja robiłeś ale nie ładnie wygląda na niej ostre katy w podziałach wysoka niska trawa

Wrzuć rendery bez postprodukcji bo ma się uczucie ze w kilku miejscach chyba odrobinę z nią przesadziłeś :)

Napisano

widze ze ci vraydisplacementmod rozrywał siatkę na krawędziach w takich przypadkach warto zaznaczyć w nim opcje keep continuity i popracować parametrem edge tresh. Co do czystych renderów troszkę jaśniejsze, warto korzystać w trakcie renderowania z opcji znajdującej się na frame buffer show correction control i popracowanie lekko krzywymi :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za info. Tutaj na szczęście musiałem tylko chwilę podłubać w Photoshopie żeby to naprawić.