bojar Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Witajcie, bardzo proszę o pomoc z takim oto problemem. Mianowicie po zastosowaniu modyfikatora Lathe i po nim wycięciu jakiejkolwiek bryły za pomocą Boolean tworzy się "dziura" obiekt nie jest pełny. Inaczej wycina bez cylindrycznych ścianek. Zdjęcie poniżej Jak zrobić żeby te otwory były ze ściankami(pełne) ? Bardzo proszę o pomoc.
GreenScreen Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Zaznacz oba koła i kliknij bridge w editable poly
bojar Napisano 1 Luty 2014 Autor Napisano 1 Luty 2014 Witam, ten sposób nie działa sprawdziłem go. Nie ważne co wycinam przez Boolean ścianek brak. Jakieś inne propozycje ?
diabelt Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 Sprawdź jak masz normals na tym swoim modelu, wygląda jakbyś miał tam nieźle namieszane.
bojar Napisano 1 Luty 2014 Autor Napisano 1 Luty 2014 diabelt jeśli chodzi o parametry to nie mam włączonego Smooth ani żadnego nałożonego. Tu zdjęcie parametrów :
diabelt Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 NIe chodzi mi o parametry booleana, tylko o poprawność modelu w którym wycinasz. Używaj proboolean.
Rekomendowane odpowiedzi