Napisano 2 Luty 201411 l Witam wszystkich forumowiczów, szukam zdolnego projektanta. Chcemy wydrukować "coś" spektakularnego. Mogłaby to być np lampa ale tak naprawdę jesteśmy otwarci na Wasze pomysły.Ma to posłużyć nam do promocji druku 3D a projektantowi mogłoby posłużyć do promocji nazwiska. przykład: http://cubify.com/brands/FreshFiber/lighting.aspx Będziemy też chcieli wydrukować szkrzypce elektryczne. Coś takiego jak gitara w linku poniżej. Też szukamy kogoś kto nam to wymodeluje w 3D. http://www.seymourduncan.com/blog/the-tone-garage/new-frontiers-3d-printing-and-die-cast-guitars/ Będę zobowiązany za kontakt osoby zainteresowane.
Napisano 2 Luty 201411 l Nie bardzo rozumiem. Szukacie kogoś kto Wam zrobi wszystko za darmo, włącznie z drukiem, czy macie swoje drukarki 3D i szukacie modelerów, którzy oddadzą Wam swoje projekty abyście Wy je wyprodukowali, a następnie to sprzedawali ?
Napisano 2 Luty 201411 l wiele osób ma projekty ale nie ma możliwości wydrukowania. My jesteśmy dystrybutorem 3DSystems i mamy własne drukarki. Nie mamy natomiast projektantów w zespole więc szukamy na zewnątrz. Warunki współpracy są do omówienia ale na pewno nie szukamy nic za darmo. Raczej interesuje na barter czyli drukujemy np 2 egzemplarze, jeden trafia do nas, drugi do autora. Lub tak jak w przypadku skrzypiec płacimy za wykonanie modelu. Mam nadzieję, że to rozjaśnia nasz zamiar.
Napisano 2 Luty 201411 l ja moze ulatwie i z gory rozwieje wszelkie dalsze "rozmowy" po 1 nikt utalentowany, obeznany z softami 3d ponad sciagniecie modelu z netu i wyrenderowanie nedznego obrazka nie zrobi nic za darmo, tego mozecie byc pewni, chyba ze to wasz szwagier :)..... po 2 moze sie trafic ktos kto zrobi usluge za usluge, ale napewno nie bedzie to na zasadzie: zaprojektuj nam lampe a wydrukujemy ci lampe, ta osoba na pewno bedzie chciala druk swojego wlasnego, wybranego modelu, co prawda obawiam sie ze takich osob moze byc malo :) no i jest opcja za pieniazki, na ktora oczywiscie kazdy sie zglosi(oczywiscie dla kazdego bedzie to inna suma) :) pozdrawiam Edytowane 2 Luty 201411 l przez plasti
Napisano 2 Luty 201411 l Po 3cie do takich ogłoszeń jest odpowiedni dział. Nie chciało ci się przejrzeć nawet dokładniej forum? Dziwne podejście.
Napisano 2 Luty 201411 l dziękuję za podpowiedzi ale nie jestem pewien czy Logos jest głosem całej społeczności. Staramy się znaleźć kontakt do osób profesjonalnie zajmujących się*modelowaniem z artystyczną duszą. Jeżeli przytoczymy przykład lampy to wydrukowana kosztuje od 500 do kilku tysięcy euro sądzę więc, że oferta wydruku projektu, który być może leży gdzieś w szufladzie to ciekawa propozycja. Tak jak napisałem oferty współpracy będę ustalał ale indywidualnie, nie na forum.
Napisano 2 Luty 201411 l logos ma sporo racji, radzilbym dac normalne ogloszenie w dziale praca oferowana, sporo ludzi wchodzi na max3d.pl po to aby tylko tam zajrzec, nie wchodzac nawet w inne dzialy :)