Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zakładam teczkę aby prosić was o porady i pomoc w danej pracy kiedy to już moje oczy uważają ją za skończoną, chodź głowa mówi co innego, a umiejętności nie chcą z niczym współpracować. Także wrzucam pierwszą prace. Myślę, że jest już skończona ale do końca nie jestem do tego przekonany, dlatego liczę na opinię.

1. Coś dla fanów World of Warcraft - Vol'Jin (czas za dużo i tak, w przeliczeniu na godz. jakieś 10)

[ATTACH=CONFIG]93817[/ATTACH]

2. Succbus niby skończony ale tak nie do końca mi się podoba, drażni mnie bg... ;)

[ATTACH=CONFIG]93815[/ATTACH]

3. Kilka innych prac...

Wilk zrobiony jakieś 3 miesiące temu, a ten po prawej jakieś 3 lata temu...

[ATTACH=CONFIG]93818[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]93819[/ATTACH]

Edytowane przez Pablov

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

3 lata to dużo czasu, a od tego pierwszego rysunku do ostatniego nie widać jakiegoś potężnego postępu.. Dużo rysujesz? Czy to raczej hobbystycznie, raz na 3 miesiące? :)

Popracowałbym nad bryłą- w wielu miejscach jest płasko, pewnie przez brak zdefiniowanego źródła światła.

Napisano
  • Autor

Zacząłem dużo wcześniej bawić się w digital painting ale dopiero od połowy tamtego roku zacząłem siedzieć więcej czasu nad pracami. Postanowiłem coś z tym zrobić, dlatego też między innymi założyć teczkę i z czasem sam zauważać postępy jakiekolwiek by nie były, także dzięki waszej pomocy. A co do płaskości brył to masz racje są płaskie i przyznam się bez bicia z przyczyny napisanych przez Ciebie, brak źródła światła. Może po prostu nie wiedziałem wcześniej o tym, że może być to główny powód tego, że prace wyglądają tak a nie inaczej. Ale teraz za każdym razem jak będę siadał do szkicowania i późniejszej obróbki całej pracy będę przykładał większą uwagę na światło, bo co bądź to ono najwięcej buduje emocji w pracy ;) także wielkie dzięki za odpowiedź ;)

Napisano
  • Autor

Chciałem zrobić coś gdzie będzie światło, nie wiem czy wyszło tak jak powinno być ale nie mogę na nią już patrzeć, a błędy zawsze się znajdą;)

[ATTACH=CONFIG]93876[/ATTACH]

Edytowane przez Pablov

Napisano

świetne! bardzo dobra anatomia, chciałabym tak umieć ;/ światło jest świetne moim zdaniem!

Napisano

W przeciwieństwie do przedmówców jednak musze napisać, że zarówno światło jak i anatomia leżą. Nie ma w tym nic dziwnego, i nie zniechęcaj się, każdy kiedyś zaczynał. Co mogę zaproponować? Chyba tylko dużo ćwiczeń i studiowania tematu, nie ma lepszej metody. Rysowanie i oświetlanie kostek, cylindrów i innych podstawowych brył, połączone z codzienną praktyką ludzkiej anatomii to chyba dobry start. Tak, to będzie nudne :). Mógłbym też polecić Ci mnóstwo książek w obu tematach, ale na początek zobacz po prostu materiały dostępne w sieci (czy to tutki dla początkujących na deviantarcie, czy w dowolnym innym miejscu).