Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

chciałem przedstawić moją pierwszą pracę. Do 3ds usiadłem w lipcu z przerwami zrobiłem parę wizualizacji. Postanowiłem przedstawić jedną z moich prac. Praca to małe pomieszczenie w którym można nagromadzić dużo przedmiotów i zgrabnie je ukryć tzw. styl ze szwedzkiego sklepu który wszyscy pewnie znają. Wszystko wymodelowałem sam, jedynie szklanki są gotowymi modelami. Praca zrobiona w 3ds + vray + photoshop. Zajmuję się grafiką DTP.

Edytowane przez krawiec0307
  • Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej, dzięki za opinie. Też mnie dziwi że w dzień jest zapalona :) dużo tutaj jeszcze można poprawić pozmieniać, liczyłem na uwagi, opinie i krytykę ze strony forumowiczów. Daleko jeszcze do jakości jaką chcę osiągnąć ale co tam uczę się dalej pozdrawiam

Napisano

wielki plusior za to że robiłeś modele sam , nie poszedłeś na łatwiznę :)

Na pewno musisz popracować nad shaderami, są monotonne większość jest matowa, ergonomia tego pomieszczenia leży, przesadziłeś odrobinę z postprodukcja raz masz za mocne kontrasty za innym razem likwidujesz cieniowanie i zaciemnienia pewnych miejsc które takie powinny być

Napisano

przyznaje się na siłę chciałem doświetlić ciemne miejsca i w ps przeginałem, nad materiałami muszę mocno pracować. Mam pytanie o pomieszczenie, ergonomia co tutaj jest nie tak ? Jest to fota z katalogu.

Napisano

najprościej bym odpowiedział za mało miejsca do poruszania się, zagracone ogólnie nie sugeruj się zdjęciami a raczej wizualizacjami wykonanymi do katalogu jeśli chodzi o ergonomie pomieszczeń w takich produktach założeniem jest pokazanie jak największej ilości towarów jakimi handluje dana firma. Ogólnie jak się bawisz w wizualizacje zależy ci na tym aby jednak to miało ręce i nogi zadbaj o ciągi komunikacyjne w pomieszczeniu to takie moje czepianie jako architekta :)