krawiec0307 Napisano 12 Luty 2014 Napisano 12 Luty 2014 (edytowane) Witam chciałem przedstawić moją pierwszą pracę. Do 3ds usiadłem w lipcu z przerwami zrobiłem parę wizualizacji. Postanowiłem przedstawić jedną z moich prac. Praca to małe pomieszczenie w którym można nagromadzić dużo przedmiotów i zgrabnie je ukryć tzw. styl ze szwedzkiego sklepu który wszyscy pewnie znają. Wszystko wymodelowałem sam, jedynie szklanki są gotowymi modelami. Praca zrobiona w 3ds + vray + photoshop. Zajmuję się grafiką DTP. Edytowane 12 Luty 2014 przez krawiec0307
Borgir Napisano 13 Luty 2014 Napisano 13 Luty 2014 Hej :) fajnie wygląda .. mnie tylko ta zapalona lampka wkurza .. tak jakoś :)
krawiec0307 Napisano 14 Luty 2014 Autor Napisano 14 Luty 2014 Hej, dzięki za opinie. Też mnie dziwi że w dzień jest zapalona :) dużo tutaj jeszcze można poprawić pozmieniać, liczyłem na uwagi, opinie i krytykę ze strony forumowiczów. Daleko jeszcze do jakości jaką chcę osiągnąć ale co tam uczę się dalej pozdrawiam
skalpel3d Napisano 14 Luty 2014 Napisano 14 Luty 2014 wielki plusior za to że robiłeś modele sam , nie poszedłeś na łatwiznę :) Na pewno musisz popracować nad shaderami, są monotonne większość jest matowa, ergonomia tego pomieszczenia leży, przesadziłeś odrobinę z postprodukcja raz masz za mocne kontrasty za innym razem likwidujesz cieniowanie i zaciemnienia pewnych miejsc które takie powinny być
krawiec0307 Napisano 14 Luty 2014 Autor Napisano 14 Luty 2014 przyznaje się na siłę chciałem doświetlić ciemne miejsca i w ps przeginałem, nad materiałami muszę mocno pracować. Mam pytanie o pomieszczenie, ergonomia co tutaj jest nie tak ? Jest to fota z katalogu.
skalpel3d Napisano 14 Luty 2014 Napisano 14 Luty 2014 najprościej bym odpowiedział za mało miejsca do poruszania się, zagracone ogólnie nie sugeruj się zdjęciami a raczej wizualizacjami wykonanymi do katalogu jeśli chodzi o ergonomie pomieszczeń w takich produktach założeniem jest pokazanie jak największej ilości towarów jakimi handluje dana firma. Ogólnie jak się bawisz w wizualizacje zależy ci na tym aby jednak to miało ręce i nogi zadbaj o ciągi komunikacyjne w pomieszczeniu to takie moje czepianie jako architekta :)
krawiec0307 Napisano 14 Luty 2014 Autor Napisano 14 Luty 2014 Dzięki za wytłumaczenie bo nie wiedziałem, na fotach było jeszcze więcej gratów. Dzięki za uwagi, robię i uczę się dalej
Rekomendowane odpowiedzi