Napisano 19 Luty 201411 l Witam. Chciałbym dodać detale do modelu kanapy w zbrushu ale mam problem z modelem. Kiedy próbuje importować za pomocą przycisku GoZ to model się w ogóle nie importuje.Zapisałem więc model jako .obj i po importowaniu w zbrushu dzieje się tak jak na zdjęciu poniżej. Czy jest jakis sposób jak sobie z tym poradzić? Czy problem może tkwi w modelu z maxa? Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano 20 Luty 201411 l Autor O dzięki, pomogło! teraz mam nowy problem a mianowice próbuje zrobić dicplacement map za pomocą multi map explorera i zamiast ładnej mapy wychodzą mi dziwactwa jak na zalączonym zdjęciu. Zależy mi na efekcie jak na prawym dolnym zdjęciu. Edytowane 20 Luty 201411 l przez jotbe
Napisano 20 Luty 201411 l no fakt, pewno skopane UV. Daj w maxie na ten obiekt unwrapUV i zobacz jak wygladaja w maxie uv'alki Jeśli będzie cos nie tak to na pewno zobaczysz, a wtedy trzeba je poprawic
Napisano 20 Luty 201411 l Pokaż UV w maxie, nie masz overlapped UV? Nie nachodzi jedno na drugie? Zachowaj też trochę odstępu od granicy UV space. Jak exportujesz do obj i potem importujesz do zbrusha to max psuje vertex order. Albo exportuj przez GOZ albo napraw w zbrushu - cycle UV.