Dragorhic Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 Jedna z moich pierwszych prac. Aby ja obejrzec w lepszej jakości trzeba wejść na: http://dragothic.w.interia.pl/Darl.jpg Musze załatwić sobie jakiś serw, bo interia jest do bani.
zbuffer Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 No coż... modeli to tu niewiele więc przejdę do reszty... Oświetlenie złe, woda wygląda jakby była w czarne plamy i w ogóle nie zniekształca obiektów dna - użyj materiału reflect/refract!!! Góry są zbyt spiczaste, tekstury do wyrzucenia(szczególnie te skały - zero wypukłości, dziwne kolory), mgła w sumie też (a przynajmniej na pewno wymaga zmiany parametrów bo na razie widać ją pod wodą! :/). Ratuje Cię tylko to, że to pierwsza z Twoich prac ;) Trenuj dalej i zacznij od modelowania zamkniętych pomieszczeń albo jakichś obiektów, bo zrobienie dobrego, rozległego terenu jest według mnie jedną z najtrudniejszych rzeczy... Pozdr
MalwiX Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Zgadzam się w pełni z przedmówcą, ale jest jeszcze pare detali (!) które powinieneś poprawić mianowicie falistość wody, o ile dalej wygląda całkiem realistycznie to już przy brzegu wychodzi na jaw jak perfidnie wykonałeś ten element, wyraźnie mgła jest ziarnista, to pewnie wina zastosowania złego materiału. I tak na marginesie: czym renderujesz? Wygląda mi to na scanline :/
Dragorhic Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 Praca została wykonana w dość starym programie Corel Bryce 5
mCh Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 dzizas jaka rozdziałka... czy to jest czysty .raw, że tak się długo laduje??? bryce? to nie program do 3d, do zabawka dla dzieci :)
Rekomendowane odpowiedzi