Napisano 9 Wrzesień 200420 l Jedna z moich pierwszych prac. Aby ja obejrzec w lepszej jakości trzeba wejść na: http://dragothic.w.interia.pl/Darl.jpg Musze załatwić sobie jakiś serw, bo interia jest do bani.
Napisano 10 Wrzesień 200420 l No coż... modeli to tu niewiele więc przejdę do reszty... Oświetlenie złe, woda wygląda jakby była w czarne plamy i w ogóle nie zniekształca obiektów dna - użyj materiału reflect/refract!!! Góry są zbyt spiczaste, tekstury do wyrzucenia(szczególnie te skały - zero wypukłości, dziwne kolory), mgła w sumie też (a przynajmniej na pewno wymaga zmiany parametrów bo na razie widać ją pod wodą! :/). Ratuje Cię tylko to, że to pierwsza z Twoich prac ;) Trenuj dalej i zacznij od modelowania zamkniętych pomieszczeń albo jakichś obiektów, bo zrobienie dobrego, rozległego terenu jest według mnie jedną z najtrudniejszych rzeczy... Pozdr
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Zgadzam się w pełni z przedmówcą, ale jest jeszcze pare detali (!) które powinieneś poprawić mianowicie falistość wody, o ile dalej wygląda całkiem realistycznie to już przy brzegu wychodzi na jaw jak perfidnie wykonałeś ten element, wyraźnie mgła jest ziarnista, to pewnie wina zastosowania złego materiału. I tak na marginesie: czym renderujesz? Wygląda mi to na scanline :/
Napisano 12 Wrzesień 200420 l dzizas jaka rozdziałka... czy to jest czysty .raw, że tak się długo laduje??? bryce? to nie program do 3d, do zabawka dla dzieci :)