Woznkt Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Mój koncept: Siedzi sobie dziadek, a wokół niego siedzą małe dzieci. Dziadzio opowiada historyjkę z czasów swojej młodości. Dzieci słuchają go z wypiekami na twarzy. Wszystko byłoby dobrze gdyby dziadzio nie był już ostatnim człowiekiem na ziemi, a jego słuchaczami... Heh to moja pierwsza bitwa i właściwie pierwsza większa taka praca więc nie mam pojęcia co z tego wyjdzie... Na razie zaklepuje a niedługo jakiś koncepcik.
Christian Noir Stein Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Ja bym zamiast dzieci dał tylko ich duchy i dziadka gadającego do swoich omamów. Wtedy to będzie ostatni czlowiek na ziemi, a nie ostatnia gromadka na ziemi :)
smart Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Ciekawe kim są słuchacze,też myśle że to mogą byc duchy.Świetny koncept!
Woznkt Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 no to takie pierwsze szkice... Eee przecież mówiłem że dziadunio będzie ostatnim człowiekiem. Jeszcze nikt nie zgadł jak będą wyglądały "dzieci" :]
Kris_R Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Dzieci będą robotami prawda? Ja bym się skłaniał za większym klimatem... pomysł mi się podoba... ale szkoda że tak ciasno go kadrujesz...przydało by się zamieścić to w jakiejś malowniczej scenerii, która by w jakimś tam stopniu oddawała 'ducha' opowieści dziadunia... to trochę tak, jakby dzieci mogły się przenieść w inne miejsce dzięki jego słowom... bla bla bla... to by dało większe czucie całej scenie... większą głębię.... boję się takiej sytuacji jak na szkicach, gdy dziadzio, nasz ostatni człowiek na ziemi wydaje się być trochę osaczony, przytłoczony przez te dzieci. Może tak być. Ale skoro one są tak w niego zasłuchane że aż wypieków dostają, to moim zdaniem warto by było dać mu pierwsze skrzypce :)) pozdrawiam!
mexik Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Ciekawie się zapowiada :D Taki swój klimat może mieć. Czekam na konkrety.
pm_ceglowski Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Bardzo fajny pomysl, czekam na wiecej :D
Woznkt Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 Może to infantylne, ale myślałem o scence jakby z przedszkola. Dziadunio siedziałby pewnie na jakimś wózku z kroplóweczką, a wokół AI dziatwa słucha..... gadu gadu a czas leci....
pm_ceglowski Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 A po dzieci zaraz przyjda "rodzice" i dokoncza dzielo ;)
Rekomendowane odpowiedzi