Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jak wielu z was, zakładam teczkę 2d aby się zmobilizować i przy okazji otrzymywać feedback od użytkowników. Studia swego czasu zniechęciły mnie do rysunku i malarstwa, przez pewien czas nie brałem pod uwagę powrotu. Mimo wszystko chcę do tego wrócić i stać się na tyle dobrym by nie wstydzić się swoich grafik.

Bardzo przyda mi się szczera krytyka, oraz nie jedna porada. Na początek kilka grafik z ostatnich dni.

crab_by_ristael-d76wkt9.png

my_little_mordor_by_ristael-d74zkr7.jpg

f671fcbff3917836d287c09874dd4c81-d749dd6.png

dark_face_by_ristael-d76wq5a.jpg

game_of_thrones__1_by_ristael-d77pba5.png

game_of_thrones__2_by_ristael-d788g3d.png

Edytowane przez piec

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 971
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

@Adek

Dzięki wielkie za komentarz i powitanie :)

Niestety rzadko mam czas by zrobić coś konkretnego, ale postanowiłem trochę więcej poobserwować by poprawić jakość twarzy malowanych z wyobraźni. Ta wcześniej wrzucona twarz (trzecia od końca), była właśnie z wyobraźni, ale tony wyraźnie przesadzone a namalowanie tego zajęło mi absurdalnie dużo czasu jak na efekt końcowy.

Postanowiłem przez kilka dni z rzędu narysować po 1 twarzy z wyobraźni szybko czyli jak na moje możliwości w maks 1h. Po skończeniu konfrontowałem te prace z rzeczywistością (różnego rodzaje zdjęcia twarzy z internetu). Analizowałem błędy i obiecywałem sobie poprawę następnego dnia, o to efekty:

Dzień 1:

face__4_by_ristael-d7997cv.png

Dzień 2:

b3a0be5e9dd695d00b8b2b1c4788140e-d79iil1.png

Dzień 3:

c6f0a33a2d30b50057e3e21d2ae998ee-d79ijz9.png

Dzień 4:

face__2_by_ristael-d79iiut.png

Dzięki temu że analizuje błędy i więcej staram się obserwować moje prace z wyobraźni dość szybko nabierają sensu. Jeszcze bardzo długa droga przede mną ale to jeden z kroków naprzód :D

Poniżej proces powstawania ostatniej twarzy, starałem się poprawiać proporcje i lepiej pokazać kształt.

face__7_by_ristael-d79iiql.png

Jeśli ktokolwiek ma jakieś uwagi lub rady, bardzo proszę o komentarz!

Edytowane przez piec