Napisano 1 Marzec 201411 l Witam! Jak wielu z was, zakładam teczkę 2d aby się zmobilizować i przy okazji otrzymywać feedback od użytkowników. Studia swego czasu zniechęciły mnie do rysunku i malarstwa, przez pewien czas nie brałem pod uwagę powrotu. Mimo wszystko chcę do tego wrócić i stać się na tyle dobrym by nie wstydzić się swoich grafik. Bardzo przyda mi się szczera krytyka, oraz nie jedna porada. Na początek kilka grafik z ostatnich dni. Edytowane 1 Marzec 201411 l przez piec
Napisano 3 Marzec 201411 l Te pierwsze dwa bardzo ładne. Czekam na update i witamy nową twarz na max3d.pl :)
Napisano 9 Marzec 201411 l @Adek Dzięki wielkie za komentarz i powitanie :) Niestety rzadko mam czas by zrobić coś konkretnego, ale postanowiłem trochę więcej poobserwować by poprawić jakość twarzy malowanych z wyobraźni. Ta wcześniej wrzucona twarz (trzecia od końca), była właśnie z wyobraźni, ale tony wyraźnie przesadzone a namalowanie tego zajęło mi absurdalnie dużo czasu jak na efekt końcowy. Postanowiłem przez kilka dni z rzędu narysować po 1 twarzy z wyobraźni szybko czyli jak na moje możliwości w maks 1h. Po skończeniu konfrontowałem te prace z rzeczywistością (różnego rodzaje zdjęcia twarzy z internetu). Analizowałem błędy i obiecywałem sobie poprawę następnego dnia, o to efekty: Dzień 1: Dzień 2: Dzień 3: Dzień 4: Dzięki temu że analizuje błędy i więcej staram się obserwować moje prace z wyobraźni dość szybko nabierają sensu. Jeszcze bardzo długa droga przede mną ale to jeden z kroków naprzód :D Poniżej proces powstawania ostatniej twarzy, starałem się poprawiać proporcje i lepiej pokazać kształt. Jeśli ktokolwiek ma jakieś uwagi lub rady, bardzo proszę o komentarz! Edytowane 9 Marzec 201411 l przez piec