Napisano 9 Marzec 201411 l Hej! W ten weekend pozyczylem Spyder 4 pro z firmy, urzadzenie do kalibracji kolorow. Z ciekawych rzeczy, owy kalibrator pokazuje na koncu jaka game kolorow jest w stanie wyswietlic monitor, postanowilem podzielic sie tym co wyszlo. Pod mlotek poszedl moj stary Dell WPF2408 (ma juz prawie 6 lat) ktorego kupilem za cos ponad 400 funtow, oraz prawie nowa Iiyama ProLite E2483HS ktora kosztowala mniej niz polowe. Oto wyniki z kalibratora, Dell trwierdzil ze ten monitor wyswietla 98% AdobeRGB i... nie klamali! :) Przyznam ze pozytywnie zaskoczylem sie wiedzac ze staruszek nadal dobrze sobie radzi z oddawaniem kolorow. pozdrawiam
Napisano 9 Marzec 201411 l Dla tego warto jest wydać trochę więcej kasy na dobrą myszkę dobry dysk dobry monitor... bo będzie ci służył na lata.
Napisano 9 Marzec 201411 l {[sarkazm mode on]} Dell dobry ? Wszak jeden z forumowych mędrców, znawca wszystkiego, stwierdził autorytatywnie w jednym ze świeżych tematów że Dell to syf nadający się najwyżej do biura ;) {sarkazm mode off] Fajnie wiedzieć że to jednak solidna firma ;) I że nowsze nie oznacza wcale lepsze.
Napisano 9 Marzec 201411 l mirach możesz ogólnie powiedzieć jak się ilyamy sprawują bo miałem do firmy kupić tylko te z matryca amva+ stare crt były nie do zabicia :)
Napisano 10 Marzec 201411 l Autor Azbesty: dobry dysk (a najelpiej 2 z backupem) to sprwa zycia i smierci jak sie pracuje. Marcolini: niestety ostatnio kompletny brak czasu na odwiedzanie forum, wiec nie wiem do czego sie odnosisz. Ale tak, Dell ma mega tanie monitory do biura, jesli ktos jest zaintesesowany :) Skalpel: w tym momencie mam 3 Iiyamy, 1 stary LCD, 2 troche nowsze LED LCD. Jak do tej pory dziala, kupowalem tanie Iiyamy nie spodziewajac sie cudow - do tej pory nic sie nie popsulo, kolory wygladaja w miare ok. Nie wiem czy bral bym Iiyame jako moj glowny monitor do pracy, ale jako monitory pomocnicze sprawuja sie bez problemow. pozdrawiam i dzieki za odzew