Napisano 14 Marzec 201411 l Witam serdecznie, jestem nowym u偶ytkownikiem forum oraz 艣rednio zaawansowanym modelarzem ;) Na co dzie艅 pracuj臋 jednak w Soldworks, ale Maxa r贸wnie偶 staram si臋 zg艂臋bia膰 i teraz podczas pracy napotka艂em konieczno艣膰 skorzystania z niego a jednocze艣nie trudno艣膰 przy przygotowaniu plik贸w do dalszej konwersji pod CAD Decor. 聽 Mam model kabiny prysznicowej wyeksportowany z Solidworks jako plik STL. Teoretycznie jest to jedna bry艂a ale po wybraniu Convert to -> Editable poly -> Element mog臋 wybra膰 w ca艂o艣ci elementy kt贸re w Solidzie by艂y osobnymi cz臋艣ciami. W tej chwili ca艂y model jest na jednej, domy艣lnej warstwie. Ja potrzebuje mie膰 poszczeg贸lne cz臋艣ci przypisane do osobnych warstw lub cho膰by oznaczone osobnym kolorem. Jak wyodr臋bni膰 je z ca艂o艣ci ?
Napisano 14 Marzec 201411 l je偶eli wcze艣niej by艂y osobnymi obiektami to prawdopodobnie teraz mo偶esz je wyodr臋bni膰 z jednego obiektu poprzez detache. W edit poly masz mo偶liwo艣膰 wybierania ca艂ych element贸w nie pojedynczych poligon贸w. Wtedy mo偶na je wydzieli膰 z pojedynczego obiektu.