Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej wszystkim,

postanowiłem pobawić się w końcu game artem (chodzi to za mną od dłuższego czasu ).

Koncept postaci to mix arabskich "nieśmiertelnych" (maska i kaptur i ogólna " tajemniczość" ) i nekromantach ( cała reszta).

Aktualnie postać ma 3040 poly - docelowo ~ 3500.

Mam wrażenie ,że delikatnie przesadziłem z liczbą czaszek i podobnych detali na rzecz zdobień szaty i ornamentów.

Jak narazie pozostało jeszcze nieco pracy przy detalach. Następnie teksturowanie i ustawienie jakiejś ładnej pozy

Plan jest taki aby oteksturować model w stylu blizzarda (ręcznia malowane tekstury) - jak wyjdzie to się dopiero przekonamy :).

Wszelkie komenty mile widziane :)

a0i6.jpg

54s3.jpg

zh95.jpg

Edytowane przez Tribal

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Update - model zunwrapowany + prosta kolorystyka ( czaszki do zmiany - testowałem czy da się coś z nich wyciągnąć czy muszę zmienic model :) )

orw3.jpg

Napisano
  • Autor

Nieco zmieniłem model czaszki i oteksturowałem ją (tyłu i dołu czaszki raczej nie będzie widać) :

zh95.jpg

Edytowane przez Tribal

Napisano
  • Autor

Update - maska i zmienione naramienniki żeby pasowały bardziej do stylistyki.

pg25.jpg

Napisano
  • Autor

Jeszcze zostało nieco pracy nad detalami szaty ale już całość się zarysowywuje :)

obbe.jpg

Napisano
  • Autor

Update - teksturowanie niemal skończone.

Przydało by się parę komentarzy i uwag, bo nieco wieje pustką.

To jak, pomożecie ? :)

54s3.jpg

Edytowane przez Tribal

Napisano

Bardzo fajna tekstura szaty. Zajebiste runy :P. Ja się przyczepie, do czachy koło rąk, nie bardzo jestem w stanie się rozeznać co się tam dzieje. (te 3 czaszki sklejone są ze sobą czy jak ?)

Jak dla mnie za dużo czaszek, mógłbyś zostawić 3 czaszki na górze (te 2 na szpikulcach oraz jedną klamre-szaty) i zrobić jakiś hełm, kajdany, albo np pasek i broń czy różdżke lub inny element ubioru, który by nadawał spójności całej postaci i ładnie się z nią komponował.

Napisano
  • Autor

@ch3steros dzięki za uwagi - faktycznie z taką ilością czaszek wygląda nieco jak chodzące prosektorium :)

Zamieniłem część czaszek na sakiewki i miksturki.

ndi0.jpg

Napisano
  • Autor

Rig zrobiony - 2 testowe pozy

llg0.jpg

scev.jpg

Edytowane przez Tribal