Tribal Napisano 31 Marzec 2014 Napisano 31 Marzec 2014 (edytowane) Hej wszystkim, postanowiłem pobawić się w końcu game artem (chodzi to za mną od dłuższego czasu ). Koncept postaci to mix arabskich "nieśmiertelnych" (maska i kaptur i ogólna " tajemniczość" ) i nekromantach ( cała reszta). Aktualnie postać ma 3040 poly - docelowo ~ 3500. Mam wrażenie ,że delikatnie przesadziłem z liczbą czaszek i podobnych detali na rzecz zdobień szaty i ornamentów. Jak narazie pozostało jeszcze nieco pracy przy detalach. Następnie teksturowanie i ustawienie jakiejś ładnej pozy Plan jest taki aby oteksturować model w stylu blizzarda (ręcznia malowane tekstury) - jak wyjdzie to się dopiero przekonamy :). Wszelkie komenty mile widziane :) Edytowane 4 Kwiecień 2014 przez Tribal
Tribal Napisano 1 Kwiecień 2014 Autor Napisano 1 Kwiecień 2014 Update - model zunwrapowany + prosta kolorystyka ( czaszki do zmiany - testowałem czy da się coś z nich wyciągnąć czy muszę zmienic model :) )
Tribal Napisano 1 Kwiecień 2014 Autor Napisano 1 Kwiecień 2014 (edytowane) Nieco zmieniłem model czaszki i oteksturowałem ją (tyłu i dołu czaszki raczej nie będzie widać) : Edytowane 1 Kwiecień 2014 przez Tribal
Tribal Napisano 3 Kwiecień 2014 Autor Napisano 3 Kwiecień 2014 Update - maska i zmienione naramienniki żeby pasowały bardziej do stylistyki.
Tribal Napisano 3 Kwiecień 2014 Autor Napisano 3 Kwiecień 2014 Jeszcze zostało nieco pracy nad detalami szaty ale już całość się zarysowywuje :)
Tribal Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Napisano 4 Kwiecień 2014 (edytowane) Update - teksturowanie niemal skończone. Przydało by się parę komentarzy i uwag, bo nieco wieje pustką. To jak, pomożecie ? :) Edytowane 4 Kwiecień 2014 przez Tribal
ch3steros Napisano 4 Kwiecień 2014 Napisano 4 Kwiecień 2014 Bardzo fajna tekstura szaty. Zajebiste runy :P. Ja się przyczepie, do czachy koło rąk, nie bardzo jestem w stanie się rozeznać co się tam dzieje. (te 3 czaszki sklejone są ze sobą czy jak ?) Jak dla mnie za dużo czaszek, mógłbyś zostawić 3 czaszki na górze (te 2 na szpikulcach oraz jedną klamre-szaty) i zrobić jakiś hełm, kajdany, albo np pasek i broń czy różdżke lub inny element ubioru, który by nadawał spójności całej postaci i ładnie się z nią komponował.
Tribal Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Napisano 4 Kwiecień 2014 @ch3steros dzięki za uwagi - faktycznie z taką ilością czaszek wygląda nieco jak chodzące prosektorium :) Zamieniłem część czaszek na sakiewki i miksturki.
Tribal Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 (edytowane) Rig zrobiony - 2 testowe pozy Edytowane 5 Kwiecień 2014 przez Tribal
Rekomendowane odpowiedzi