Napisano 8 Kwiecień 201410 l Mam wielki problem z czasem odpalania renderów, po włączeniu renderu zanim zaczyna się renderować mija 5-10 minut, scena nie jest zbyt skomplikowana i strasznie jest to męczące a nie chce mi się od początku zaczynac:/
Napisano 8 Kwiecień 201410 l Jakies pliki zewnetrzne jak proxy? czy renerer wyswietla jakies informacje jak przygotowuje scene ?
Napisano 10 Kwiecień 201410 l Autor tekstur nie dużo, mam w niej dużo obiektów zmergowanych ale robionych przezemnie, nie wyświetla, tylko poprostu bardzo długo odpala
Napisano 10 Kwiecień 201410 l a jak masz ustawione dynamic limit memory i na jaki model, nie masz jakieś tekstury lub hdrki po byku ?
Napisano 10 Kwiecień 201410 l przejdź na dynamic i możesz zwiększyć dostępny limit pamięci o ile masz taką możliwość dwa pokaż log z vraya
Napisano 10 Kwiecień 201410 l Max robi takie numery. Zwłaszcza jak się pousuwa dużo rzeczy ze sceny. Żadne ustawienia nie naprawiały tego tak jak import do nowej scenki.
Napisano 10 Kwiecień 201410 l A może to problem zmergowanych obiektów. Spróbój użyć skryptu z tego wątku http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=81689
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor wyexportowałem do fbx, wywaliło mi od groma błędów ale zaczeło działać tylko musiałem trochę popoprawiać