Napisano 13 Kwiecień 201411 l Cześć, mam bardzo błahy problem, o którym nigdy poważnie nie myślałem, a teraz nie mogę przez to zasnąć:) Otóż jak można przesunąć krawędzie zaznaczone w 1. części obrazka, tak aby były one przesunięte względem osi tego obiektu (a nie osi widoku). Tzn. nie chodzi mi o Constraint > Edge, tylko o sytuację jak w 2. części obrazka, czyli np. obracam Working Pivot tak, aby był równoległy do tych krawędzi prostopadłych do zaznaczonych, i przesuwam elegancko, wcześniej wybierając z Reference Cooridinate System pozycję Gimbal. Czy jest jakiś szybki i skuteczny sposób na takie przesuwanie obiektów względem różnych osi, nie koniecznie poziomych i pionowych? Oczywiście mogę przesuwać korzystając z Working Pivota, tylko problem jest taki, że skąd mam wziąć akurat ten konkretny kąt nachylenia krawędzi, wg której chcę przesunąć inne krawędzie.
Napisano 13 Kwiecień 201411 l Chyba chodzi CI o cos takiego Tutaj masz link do skryptu FB_sub-obj Piv http://www.funkybunnies3d.com/tools.php